VWS start campagne 'Als je niet meer beter wordt'

VWS start campagne 'Als je niet meer beter wordt'
 • Bureaus
 • 18 nov 2022 @ 10:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Campagnes

De nieuwe, aangrijpende campagne van D&B, Open Now en TBWA (DOT) voor het ministerie van VWS richt zich op mensen die de diagnose hebben gekregen dat de kans bestaat dat zij niet meer beter worden.

Het is van belang dat zij zo snel mogelijk informatie tot zich nemen over palliatieve zorg zodat zij op tijd hun wensen en behoeften kunnen uitspreken naar een naaste of zorgverlener en passende zorg krijgen.

Van de 169.000 sterfgevallen in 2020, hadden ongeveer 106.000 palliatieve zorg en ondersteuning nodig. Toch constateren we dat mensen niet of niet op tijd gebruik maken van palliatieve zorg doordat ze niet weten wat het is, er geen gesprek over voeren en hun keuzes niet/onvoldoende vastleggen. Daarnaast blijken mensen het onterecht te associëren met enkel de laatste terminale levensfase en zijn ze vaak niet op de hoogte van de verschillende mogelijkheden van palliatieve zorg, zoals lichamelijke, psychische, sociale zorg en zingeving.

Deze campagne belicht aan de hand van de persoonlijke verhalen van Jolanda en Michiel de voordelen van palliatieve zorg voor de kwaliteit van je leven. Een professionele schilder maakt een portret van hen waarna ze vervolgens zelf het penseel, die symbool staat voor de eigen regie, in handen nemen om hun levensverhaal af te maken.

'Het zijn de kleine dingen: kunnen genieten met je gezin en met je vrienden. Dat is wat palliatieve zorg mij oplevert', zegt Michiel, (63 jaar) die ALS heeft in deze film.

Ook laten ze zien wat zij nog belangrijk vinden. Er is namelijk niet één pad te bewandelen binnen palliatieve zorg, maar mensen hebben verschillende mogelijkheden en kunnen hierin zelf beslissen. 'Je hebt regie over je eigen leven en palliatieve zorg ondersteunt mij om mijn leven zo leuk mogelijk te houden', zegt Jolanda (49 jaar) die COPD heeft, in onderstaande film.
(PvWK)

credits:
Verantwoordelijk bij Rijksoverheid: Emiel Lijbrink & Dennis Cohen (Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport)
bureau & Creatie: Open Now (DOT)
regie & productie: Tessa Louise Pope voor Bruut Amsterdam
fotografie: Isabell Janssen
PR: HvdM
mediabureau: Initiative MediaPeter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken