Advocatenkantoor wordt koffiezaak

Advocatenkantoor wordt koffiezaak
 • Content
 • 14 mrt 2018 @ 11:52
 • 35071 x gelezen
 • Link
 • Gastblogger
  Gastblogger

  Gastauteur
  MarketingTribune
 • ContentActivatieConsumenten

De wereld van advocatuur verandert snel. Het ouderwetse ‘de meter gaat lopen zodra je over de drempel stapt’ krijgt steeds meer weerstand.

Advocatenkantoor Rijppaert & Peeters Advocaten uit Breda koos daarom voor een totaal nieuwe aanpak toen ze een nieuw kantoor in Breda wilden openen. Toegankelijker, persoonlijker en met de oplossing centraal, niet de weg ernaartoe (lees: de juridische procedure).

Zo’n nieuwe generatie advocatuur vraagt ook om communicatie nieuwe stempel. Daarom kwam het advocatenkantoor samen met contentmarketingbureau gr8 agency tot een nieuwe positionering. Een die niet alleen vraagt om een andere manier van communiceren, maar vooral om een andere manier van doen.

Maar hoe verander je zo’n traditioneel vakgebied? Advocaten blijven advocaten. Die willen toch overal weer een zaak van maken. In dit geval werd het een koffiezaak. Deze vooruitgeschoven post draagt de naam ‘De Zaak Breda’. Hier worden problemen opgelost onder het genot van een cappuccino of macchiato. Een lungo wordt er niet geschonken, want waarom lungo als het ook espresso kan. Als het even kan, wordt een probleem opgelost zonder lijvig dossier. Komt het toch aan op een zaak, dan heb je aan De Zaak Breda het beste kantoor en serveren ze de tegenpartij een straffe iced coffee.

Gr8 agency schreef de merkstrategie en brand story en ontwikkelde samen met zusterbureau Superrebel de merkidentiteit en de campagnes. Berry van Nes, managing partner bij gr8 agency: ‘De Zaak Breda is een goed verhaal geworden dat echt blijft hangen. Het sluit aan bij de wens van de doelgroep en spreekt tot de verbeelding. Niet in de laatste plaats door een stukje luchtigheid en humor in een traditioneel vakgebied, zonder daar te ver in te gaan. Zo maak je goed gebruik van storytelling. Maar een goed verhaal begint altijd met een strategisch fundament: we duiken de diepte in met een klant. Zo wordt communicatie niet alleen ontwikkeld op basis van onderbuikgevoel en een leuk idee.  Maar vooral vanuit ratio, een goed plan en natuurlijk een gezonde dosis creativiteit.  Zo maken we uiteindelijk gr8 stories die blijven plakken.'

 

Door: Maaike Vliegenthart (Gr8 agency).

Gastblogger

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken