Wedstrijdbal Jupiler League heeft nieuw jasje

Wedstrijdbal Jupiler League heeft nieuw jasje
 • Design
 • 4 mei 2016 @ 09:08
 • 7662 x gelezen
 • Link
 • Redactie Design
  Redactie Design

  Redactie
  MarketingTribune
 • SportProductdesign

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Stieren in de Jupiler League is de nieuwe wedstrijdbal voor het seizoen 2016-2017 gepresenteerd. Het design van de nieuwe wedstrijdbal door Deventrade is verbonden aan het vijfjarenplan van de Jupiler League waarin onder andere de thema’s strijd en ontwikkeling centraal staan.

De start van het vijfjarenplan werd een aangewezen moment gevonden voor een wedstrijdbal die de kernwaarden van de Jupiler League moet symboliseren. De camouflageprint op de bal moet staan voor strijd en de print voor strategie, kameraadschap en karakter.

Het nieuwe design komt voort uit de samenwerking tussen Deventrade (het bedrijf dat Derbystar voert in de Benelux) en de Coöperatie Eerste Divisie. Het ontwerp werd tijdens de Jupiler League Gouden Stier-uitreiking bij Almere City FC gepresenteerd. De winnaar van de Jupiler League voetbalquiz kreeg daarbij het eerste exemplaar overhandigd.

Specs bal
De wedstrijdbal van de Jupiler League is ieder seizoen een unieke uitvoering van de Derbystar Brillant APS. De bal heeft een luxe upper van duurzaam, waterafstotend PU-materiaal, is uitgevoerd in slangenleder look en staat bekend om de stabiele vluchteigenschappen. Deze worden gevormd door de combinatie van een aantal factoren, waaronder 32 handgestikte panels en een perfecte ronde binnenbal, het juiste contragewicht en de professionele manier van stikken.

De bal is vanaf aankomend seizoen verkrijgbaar bij sportspeciaalzaken en via www.sportdirect.com.

Over Deventrade
Deventrade is een Deventer familiebedrijf dat in 1985 is opgericht en nu wordt gerund door de tweede generatie. Onder deze leiding is Deventrade uitgegroeid tot sportbedrijf van naam in de Benelux. Met verscheidene sportmerken (zoals Hummel) en aanwezigheid in meer dan 700 sportspeciaalzaken is Deventrade nauw betrokken bij sportend Nederland.

De sportkleding- en het accessoireportfolio omvat diverse merken en is in te zetten voor teamsporten als voetbal, hockey, volleybal en handbal. Er zijn Eredivisieclubs die in Hummel spelen, hockeyclubs op het hoogste niveau die Reece Australia dragen en het ballenmerk Derbystar is Official Supplier van de Eredivisie en de Jupiler league. Maar ook voor individuele sporten als running, cycling en fitness heeft Deventrade producten.

Via dochterondernemingen levert Deventrade rechtstreeks aan 4.000 sportzaken in Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Zweden en België en daarnaast distribueert Deventrade via importeurs naar onder meer Ierland, Finland, Australië, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Cyprus.

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken