1e Nationale Recycle Week van start

1e Nationale Recycle Week van start
  • Design
  • 14 okt 2019 @ 09:17
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Duurzaam design

Na veel media-aandacht in juli over de onzichtbare afvalberg van e-waste start vandaag de campagne ‘Iedereen recyclet. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat iedereen het kan’ als aftrap van de 1e Nationale Recycle Week.

Deze week doen producenten, winkeliers, bouwmarkten, supermarkten, elektro-retailers, kringloopwinkels, gemeenten en inzamelinstanties een oproep aan iedereen die thuis of op het werk nog oude elektrische apparaten heeft staan om deze - als ze niet meer gerepareerd kunnen worden - weg te brengen naar een van de gemeentelijke milieustraten of 10.000 inzamelpunten in Nederland.

 

Staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat trapt de Nationale Recycle Week af. Op het ministerie zelf kunnen medewerkers het goede voorbeeld geven, door hun oude elektrische apparaten, verlichting en telefoons in te leveren in de speciaal geplaatste inzamelbakken.

Heel Holland Recyclet

Jan Kamminga, voorman Heel Holland Recyclet, de initiatiefnemers van de Nationale Recycle Week: ‘Met het correct inleveren van je eigen e-waste begint de positieve impact die iedereen als individu kan hebben op het milieu en de klimaatverandering. Elke keer als je een elektrisch apparaat of kapotte lamp bij een inzamelpunt inlevert zorg je ervoor dat die spullen niet gewoon bij het reguliere afval verbrand worden en dat je bijdraagt aan het hergebruik van waardevolle grondstoffen, waaronder edelmetalen, zoals goud in mobiele telefoons. En dat vermijdt dat we onze aarde onnodig moeten belasten met de winning van nieuwe grondstoffen.’

De overkoepelende campagne is te beluisteren op radio, te zien op billboards, posters en wordt geactiveerd met een grote verscheidenheid aan acties georganiseerd vanuit de individuele initiatiefnemers van Heel Holland Recyclet die ieder hun eigen rol en verantwoordelijkheid hebben.

 

Gezamenlijk initiatief

Heel Holland Recyclet is een gezamenlijk initiatief van overheden, gemeenten, retailorganisaties, producenten en organisaties die de feitelijke inzameling en recycling van e-waste (elektrische apparaten en verlichting) verzorgen.
Deelnemers aan het initiatief zijn RND, NVRD, Rijkswaterstaat, Stichting RTA, Techniek Nederland, Thuiswinkel.org, Stichting FIAR CE (TV en Audio), ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, SMR, SVEG, Stichting Witgoed, Weee Nederland, Stibat, BKN, uitvoeringsorganisatie Wecycle en Stichting ZRN.

 

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken