Checkouts AH en Jumbo krijgen anti-corona-plexiglas

Checkouts AH en Jumbo krijgen anti-corona-plexiglas
 • Food-en-retail
 • 19 mrt 2020 @ 12:15
 • 16515 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MVOMarketingWinkelen

Alle checkouts bij 950 Albert Heijns en 670 Jumbo's krijgen speciale plexiglas-constructies om medewerkers te beschermen. Etos en Gall&Gall volgen.

Albert Heijn en Jumbo plaatsen plexiglas-schermen rondom de kassa’s en de servicebalie. 'Op deze manier creëert de supermarkt een fysieke afstand tussen de kassamedewerker en de klant. Het plaatsen van de plexiglas schermen gaat gefaseerd. De komende dagen worden alle winkels voorzien van de schermen. De plexiglas schermen komen ook bij Etos en Gall&Gall', bevestigt AH.

Aanpassingen in de winkels tegen corona
Het gaat om vier schermen per AH winkel. Elke supermarkt krijgt het plexiglas bij drie kassa's en de servicebalie om het fysieke contact tussen de klanten en medewerkers te voorkomen, bevestigt een woordvoerster van Albert Heijn. Jumbo zegt de komende dagen alle kassa's te willen afschermen, als er tenminste voldoende plexiglas leverbaar is. Tevens wordt op de vloer bij de kassa's van de supermarkten tape aangebracht om klanten erop te wijzen dat ze 1,5 meter afstand van elkaar moeten zien te houden. In diverse Plus-winkels is deze tape al aangebracht, hoewel niet iedereen zich daar al te veel aan gelegen laat, zo viel gister in een toch al rustig filiaal te zien.

Digitaal betalen
AH raadt klanten daarnaast aan de boodschappen vooral te pinnen met een bankpas of de mobiele telefoon. Klanten die toch contant afrekenen, overhandigen het geld via het betaalplateau aan de kassamedewerker. De Nederlandse supermarkten pleiten voor een verbod op het betalen met contant geld in de winkels vanwege de coronacrisis. Die oproep doet branchevereniging CBL in een brandbrief aan premier Rutte, meldt het ANP.

Deze voorzorgsmaatregelen communiceert Albert Heijn in de winkels:

- Houd zoveel mogelijk afstand tot elkaar (1,5 meter).

- Bedek tijdens het hoesten en niezen uw mond en neus. Gebruik hiervoor een papieren zakdoek en gooi deze daarna weg. Geen zakdoek in de buurt? Hoest of nies in uw elleboog.

- Gebruik bij voorkeur handscanners en/of reken af bij onze zelfscankassa’s.

- Reken bij een reguliere kassa af met uw pinpas of mobiele telefoon.

- Als u alleen over contant geld beschikt, leg dan het geld op de kassa en pak wisselgeld ook van de kassa.

- Wissel ook uw bonuskaart op deze manier uit met onze kassamedewerker.

(PvWK, bronnen: ANP, CBL en site AH)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken