TV Knollen voor Twan Huys en Yvon Jaspers

TV Knollen voor Twan Huys en Yvon Jaspers
 • Media
 • 8 okt 2019 @ 11:40
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • MediaAwardsTelevisie

Een dag voor het Gouden Televizier Ring Gala zijn in De Ochtend Show To Go de winnaars bekendgemaakt van de TV Knollen. RTL Late Night en Yvon Jaspers sprongen eruit bij deze prijzen voor slechtste programma’s.

De publiekprijs voor het slechtste tv-programma van vorig seizoen is gewonnen door 6 Inside. De juryprijs gaat naar RTL Late Night met Twan Huys als ‘winnaar’ van slechtste programma tv- seizoen 2018/2019. De prijs voor ‘TV-blunder van het Jaar’ gaat naar Yvon Jaspers voor haar optreden in Pauw.

De TV Knollen worden sinds dit jaar uitgereikt door vakmediaplatform Spreekbuis en zijn een  afgeleide van De Loden Leeuw (voor slechtste reclame) en de internationale Razzie Awards voor slechtste film. De Juryprijs en ‘TV-blunder van het Jaar’ werd gekozen door de juryleden Richard Otto (uitgever Spreekbuis), Maarten Hafkamp (mediajournalist Adformatie) en Vincent Bijlo (columnist en cabaretier).

Publieksprijs voor 6 Inside

De publieksprijs gaat naar ‘6 Inside’ (SBS 6). Een inzender meldt: 'Albert Verlinde wist met zijn "RTL Boulevard-killer" nooit te verrassen. Zelfs het nieuws van het staken van dit programma was geen verrassing.' Een andere inzender: ‘Een nieuwsprogramma, zonder nieuws.’

Andere programma’s die het publiek veelvuldig instuurde, waren onder andere Businessclass, VTBL, Koffietijd, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, Jensen, DanceSing, Caveman en Zomer met Art.

De juryprijs gaat naar RTL Late Night (RTL4). De jury meldt: ‘RTL Late Night met Twan Huys was al vanaf de start gedoemd te mislukken. Huys straalde niet uit dat hij zin had in deze show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker. Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt.’

TV-blunder van het Jaar

Naast de juryprijs en publieksprijs voor slechtste tv-programma werd de TV-blunder van het Jaar bekendgemaakt. Die ging naar het tv-optreden van Yvon Jaspers (Boer zoekt Vrouw) in Pauw. De schnabbelende BZV-presentatrice vertelde dat ze zich niet gewaardeerd voelde en dat ze zich in een 'oorlogsgebied' waande door haar commerciële bijverdiensten. Emotioneel deed zij zonder enige relativering haar verhaal, terwijl aan dezelfde talkshowtafel op dat moment ook de familie van de vermoorde Anne Faber zat.

‘Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd heeft', reageert jurylid Richard Otto. 'Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme tv-blunder van afgelopen seizoen.'Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken