Tati Vereecken-Suwarganda wordt managing director Halal

Tati Vereecken-Suwarganda wordt managing director Halal
 • Bureaus
 • 16 dec 2021 @ 09:00
 • 16398 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Personalia

Slechts enkele weken na het aankondigen van een nieuwe concept- en strategiedivisie, neemt productiebedrijf Halal zes nieuwe mensen in dienst, onder wie Tati Vereecken-Suwarganda.

foto boven van links naar rechts: Charlotte Brugman, Jessie van de Wiel, Tati Vereecken-Suwarganda, Anouk Arends, Daan Janssen.

Tati is afkomstig van Stadsschouwburg Amsterdam, waar ze CFO was, en zal bij Halalvoor het eerst de rol van MD vervullen. Daar ontstond binnen het bedrijf behoefte aan na een periode van flinke groei.

Daarnaast is Aemilia van Lent aangenomen als Executive Producer en Daan Janssen als Post Producer. Op de fotografie-afdeling zijn Charlotte Brugman als Photography Producer en Jessie van de Wiel als Photography Production Coordinator de aanwinsten. Anouk Arends sluit aan als Halal’s PR Coordinator. Tot slot is Job Sanders gepromoveerd tot Head of Production.

Ontplooien van creatief talent in een professionele omgeving
Behalve dat Tati bij de Stadsschouwburg Amsterdam heeft gewerkt, begeleidde ze meerdere reorganisaties en was ze werkzaam als bestuurslid van kunstinstellingen als het Cobra Museum, Rightaboutnow Inc, het Internationaal Theater Amsterdam, De Appel en Human: ‘Ik heb er altijd van genoten om met creatieven te werken. Wat ik meeneem naar Halal is oprechte liefde voor het ontplooien van creatief talent in een professionele omgeving. Een omgeving die vaak “crazy” kan zijn, nog vaker leuk is, maar vooral ook deadline gedreven.

‘Bij Halal zie ik het als mijn rol om processen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. In de dagelijkse praktijk streef ik ernaar dat iedereen zo min mogelijk tegen problemen aanloopt en daardoor alles zo goed mogelijk kan uitvoeren – dat de focus op het maken komt te liggen. Met als gevolg dat creatieve processen maximaal ondersteund worden en nog meer toekomstige groei mogelijk wordt.’

Nieuwe producers: whatever it takes
Na een freelance carrière bij Halal, Czar en Eyeforce werkte Aemilia van Lent voor haar komst als producer bij DPPLR: ‘Wat me het meest enthousiast maakt, is dat ik het werk van de regisseurs van Halal stuk voor stuk bewonder. Daarnaast vind ik de verscheidenheid aan content binnen het bedrijf te gek.’

Charlotte Brugman is – na een periode van freelancen en fulltime dienstverband bij Food Content Agency Scrambled – de nieuwe fotografieproducer: ‘Sinds het begin van mijn loopbaan heb ik Halal’s werk en makers, net als Aemilia, met bewondering gevolgd. Ook spreekt de daadkrachtige whatever-it-takes aanpak van Halal richting producties en daarmee klanten me erg aan.’

Ook oog voor een betere toekomst
Jessie van de Wiel sluit zich aan als Photography Production Coordinator, na voorheen bij The Family, Spark en Dept gewerkt te hebben. ‘Mijn enthousiasme, positieve energie en getting-things-done mentaliteit passen goed bij de Halal-cultuur. Ook hoop of verwacht ik met mijn mode-achtergrond en ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de fotografie-afdeling.’

Na vier jaar gewerkt te hebben bij Fever Film is Daan Jansen de nieuwe Post Production Coordinator van Halal: ‘Halal is innovatief en jong, durft te experimenteren en maakt wat ze willen maken. Mijn missie is om structuur, rust, oplossingen en kennis op post-gebied aan te dragen – om ervoor te zorgen dat creatieve processen de vrijheid en ruimte krijgen die nodig zijn om tot bloei te komen.’

De onlangs aangenomen PR Coordinator Anouk Arends heeft eerder bij Witman Kleipool en We Are Public gewerkt: ‘Ik vind Halal een van de meest intrigerende productiebedrijven uit Amsterdam. Naast het feit dat ze buitengewone kunst creëren, hebben ze ook oog voor een betere toekomst én worden er hartverwarmende projecten ontwikkeld die volledige toewijding ademen – en dit allemaal tegelijk.’ Anouk werkt samen met freelance PR-consultant Jessica Hartley.

Job Sanders, tenslotte, is van Executive Producer gepromoveerd tot Head of Production, na zes jaar geleden bij Halal begonnen te zijn als Junior Producer.

De evolutie van Halal
Gijs Determeijer, partner en Executive Producer Halal, sluit af: ‘De laatste paar jaren zijn tegelijkertijd zo bevredigend en spannend geweest op zoveel verschillende manieren. We zijn ontzettend trots op wat Halal is geworden. Door de exponentiële groei in ons bedrijf was het absoluut nodig nieuwe, getalenteerde mensen aan te nemen om het team op niveau draaiende te houden.

Het spreekt uiteraard voor zich dat we ons nieuwe team een gigantisch warm welkom heten en er trots op zijn om jullie voor te kunnen stellen aan Tati, Aemilia, Charlotte, Jessie, Daan en Anouk – en Job natuurlijk te feliciteren met zijn promotie. We weten zeker dat ze Halal op een positieve manier zullen beïnvloeden en een grote rol zullen spelen in de volgende fase, in de evolutie van het bedrijf.

Als partners vinden we het vooral fantastisch om het stokje door te kunnen geven aan Tati, als onze nieuwe Managing Director. Ikzelf bijvoorbeeld ben blij om me meer te kunnen focussen op talentontwikkeling en nieuwe klussen, zonder me nog met de dagelijkse gang van zaken te hoeven bemoeien. Ik heb er heel veel zin in!’

(PvWK, foto Marwan Magroun)

Lees ook: 'Onze naam "Halal" begon als grapje en is nu een kwaliteitsvraag'

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken