1 miljoenste maaltijd gered via Too Good To Go

1 miljoenste maaltijd gered via Too Good To Go
  • Food-en-retail
  • 13 aug 2019 @ 10:10
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Duurzaam design

De in januari 2018 gelanceerde Too Good To Go-app heeft inmiddels een community van meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties door heel Nederland terechtkunnen voor eten wat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven. Vandaag is de 1 miljoenste maaltijd gered. Dat zijn 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak.

Joost Rietveld, managing director Too Good To Go Nederland: ‘Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Door gebruik te maken van Too Good To Go sluiten steeds meer ondernemers hun dag verspillingsvrij af en genieten consumenten tegen een leuke prijs van een duurzame maaltijd.’

Vandaag lanceert Too Good To Go op een nieuw gedeelte van de website een kennisdatabase met informatie over voedselverspilling thuis en bij bedrijven, de politieke impact op het probleem en lesmateriaal voor leerlingen en studenten van alle leeftijden.

 

Too Good To Go is met ruim 12,5 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Hierdoor belanden nog perfect eetbare producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. In 12 Europese landen strijden bijna 28.000 locaties tegen voedselverspilling. Gezamenlijk hebben zij al ruim 18 miljoen maaltijden gered. 340 enthousiaste Waste Warriors zitten zich iedere dag in om het verschil te maken. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Nanny Kuilboer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken