Michelin voorziet tien nieuwe restaurants van ster
- Food-en-retail
- 7 okt 2024 @ 14:00
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodMarketing
- 7 okt 2024 @ 14:00
- Peter van Woensel Kooy
Zojuist zijn de nieuwe Michelinsterren bekend gemaakt. Nederland heeft nog één driesterrenrestaurant over. De Librije in Zwolle behoudt er als enige drie. Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, dat jarenlang de top deelde, gaat van drie naar twee sterren. Tien sterrenzaken debuteren.
De andere een-sterrenzaken staan op deze actuele lijst. Daarnaast telde Nederland al achttien restaurants met twee Michelinsterren, nu negentien dus. Michelin maakte eerder bekend dat Nederland vijftien nieuwe Bib Gourmand-restaurants telt. Dat zijn restaurants met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en daardoor laagdrempeliger dan een sterrentent.
De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening die worden gepubliceerd in de befaamde 'Rode Gidsen' met autoroutes van de bandenmerk Michelin. Bekroning betekent een belangrijke marketing ondersteuning van het horeca-merk en levert steevast publiciteit, extra klandizie op of aanleiding voor een iets duurdere kaart.
Winnaars één Michelinster
- 1857, Roosendaal (Noord-Brabant)
- Affect, Zwolle (Overijssel)
- Demain, Cadzand (Zeeland)
- Joann, Enschede (Overijssel)
- Lutum, Wijk bij Duurstede (Utrecht)
- Odille, Sint-Oedenrode (Noord-Brabant)
- Sabero, Leende (Noord-Brabant)
- Showw, Amsterdam (Noord-Holland)
- Triptyque, Wateringen (Zuid-Holland)
- Zenith, Apeldoorn (Gelderland)
En de Groene Sterren zijn voor...
Sinds kort reikt Michelin ook 'Groene Sterren' uit. Zo'n ster gaat naar restaurants die inzetten op duurzaamheid. Dit jaar hebben acht restaurants zo'n bekroning gekregen, waaronder restaurants Flores in Nijmegen en Heimat in Utrecht. De beoordelingsniveaus vanuit het perspectief van de bandenmaker zijn:
- Een ster: hoge kwaliteit, een stop waard
- Twee sterren: excellente keuken, het omrijden waard
- Drie sterren: buitengewone keuken, een speciale reis waard
(PvWK | bronnen: Michelin, Nu en Misset Horeca | beeld Bibendum: Creative Commons)
Lees ook: 'Zo wordt bepaald welk restaurant een Michelinster krijgt (en dit is de impact)'
foto boven:
Photo taken inside Bibendum Restaurant, Michelin House, Fulham Road, London circa 1993
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Intertoys overgenomen door ToyChamp
- Nieuw foodmerk Jumbo's in Nederland en België van start
- Kerst 2024: Sainsbury's brengt ode aan Roald Dahl
- Huidverzorgingsmerk The Ordinary start anti-Black...
- Column Lego: steen voor steen een succesvolle innovator
- Nieuw onderzoek toont groeiende populariteit van afhaalpunten...
Word abonnee en ontvang:
- ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
- ✔ Korting tot wel €100,- op events
Laatste Nieuws
- Albert Heijn lanceert Mijn AH... 11-11-2024
- Nieuw kennisplatform voor non-food... 11-11-2024
- Kerst 2024: Sainsbury's brengt ode... 10-11-2024
- Oot Granola in zee met Yvette van... 08-11-2024
- Kruidvat voor tweede keer ABN Amro... 08-11-2024
- Taste of Horecava biedt ruimte... 08-11-2024
MarketingTribune Events
- 12nov 2024
Grand Prix Content Marketing