Michelin voorziet tien nieuwe restaurants van ster

- Food-en-retail
- 7 okt 2024 @ 14:00
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodMarketing
- 7 okt 2024 @ 14:00
- Peter van Woensel Kooy
Zojuist zijn de nieuwe Michelinsterren bekend gemaakt. Nederland heeft nog één driesterrenrestaurant over. De Librije in Zwolle behoudt er als enige drie. Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, dat jarenlang de top deelde, gaat van drie naar twee sterren. Tien sterrenzaken debuteren.
De andere een-sterrenzaken staan op deze actuele lijst. Daarnaast telde Nederland al achttien restaurants met twee Michelinsterren, nu negentien dus. Michelin maakte eerder bekend dat Nederland vijftien nieuwe Bib Gourmand-restaurants telt. Dat zijn restaurants met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en daardoor laagdrempeliger dan een sterrentent.
De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening die worden gepubliceerd in de befaamde 'Rode Gidsen' met autoroutes van de bandenmerk Michelin. Bekroning betekent een belangrijke marketing ondersteuning van het horeca-merk en levert steevast publiciteit, extra klandizie op of aanleiding voor een iets duurdere kaart.
Winnaars één Michelinster
- 1857, Roosendaal (Noord-Brabant)
- Affect, Zwolle (Overijssel)
- Demain, Cadzand (Zeeland)
- Joann, Enschede (Overijssel)
- Lutum, Wijk bij Duurstede (Utrecht)
- Odille, Sint-Oedenrode (Noord-Brabant)
- Sabero, Leende (Noord-Brabant)
- Showw, Amsterdam (Noord-Holland)
- Triptyque, Wateringen (Zuid-Holland)
- Zenith, Apeldoorn (Gelderland)
En de Groene Sterren zijn voor...
Sinds kort reikt Michelin ook 'Groene Sterren' uit. Zo'n ster gaat naar restaurants die inzetten op duurzaamheid. Dit jaar hebben acht restaurants zo'n bekroning gekregen, waaronder restaurants Flores in Nijmegen en Heimat in Utrecht. De beoordelingsniveaus vanuit het perspectief van de bandenmaker zijn:
- Een ster: hoge kwaliteit, een stop waard
- Twee sterren: excellente keuken, het omrijden waard
- Drie sterren: buitengewone keuken, een speciale reis waard
(PvWK | bronnen: Michelin, Nu en Misset Horeca | beeld Bibendum: Creative Commons)
Lees ook: 'Zo wordt bepaald welk restaurant een Michelinster krijgt (en dit is de impact)'
foto boven:
Photo taken inside Bibendum Restaurant, Michelin House, Fulham Road, London circa 1993
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Let It Rib viert spareribs zonder gene
- [column] Minder wijzen meer verbinden: duurzaam merkdenken in...
- Albert Heijn lanceert digitale keukenhulp Steijn
- Albert Heijn introduceert vernieuwd kant-en-klaar assortiment...
- [marketeer 223] Sophia Tienstra - founder LX Matten
- ‘Lipting’ geeft Lipton Ice Tea wereldwijd smoel
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- DJ ruilt hakken op beat in voor... 01-05-2025
- Hornbach stuurt speelgoedbox vol... 01-05-2025
- Loetje lanceert 'Gewoon lekker... 01-05-2025
- Quest en Ron Blaauw ontwerpen... 28-04-2025
- MediaMarkt lanceert eigen mobiel... 28-04-2025
- Hands Off kiest koe als boegbeeld in... 28-04-2025
MarketingTribune Events
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management