Michelin voorziet tien nieuwe restaurants van ster

Michelin voorziet tien nieuwe restaurants van ster
  • Food-en-retail
  • 7 okt 2024 @ 14:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Zojuist zijn de nieuwe Michelinsterren bekend gemaakt. Nederland heeft nog één driesterrenrestaurant over. De Librije in Zwolle behoudt er als enige drie. Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, dat jarenlang de top deelde, gaat van drie naar twee sterren. Tien sterrenzaken debuteren.

De andere een-sterrenzaken staan op deze actuele lijst. Daarnaast telde Nederland al achttien restaurants met twee Michelinsterren, nu negentien dus. Michelin maakte eerder bekend dat Nederland vijftien nieuwe Bib Gourmand-restaurants telt. Dat zijn restaurants met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en daardoor laagdrempeliger dan een sterrentent.

De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening die worden gepubliceerd in de befaamde 'Rode Gidsen' met autoroutes van de bandenmerk Michelin. Bekroning betekent een belangrijke marketing ondersteuning van het horeca-merk en levert steevast publiciteit, extra klandizie op of aanleiding voor een iets duurdere kaart. 

Winnaars één Michelinster

  1. 1857, Roosendaal (Noord-Brabant)
  2. Affect, Zwolle (Overijssel)
  3. Demain, Cadzand (Zeeland)
  4. Joann, Enschede (Overijssel)
  5. Lutum, Wijk bij Duurstede (Utrecht)
  6. Odille, Sint-Oedenrode (Noord-Brabant)
  7. Sabero, Leende (Noord-Brabant)
  8. Showw, Amsterdam (Noord-Holland)
  9. Triptyque, Wateringen (Zuid-Holland)
  10. Zenith, Apeldoorn (Gelderland)

En de Groene Sterren zijn voor...
Sinds kort reikt Michelin ook 'Groene Sterren' uit. Zo'n ster gaat naar restaurants die inzetten op duurzaamheid. Dit jaar hebben acht restaurants zo'n bekroning gekregen, waaronder restaurants Flores in Nijmegen en Heimat in Utrecht. De beoordelingsniveaus vanuit het perspectief van de bandenmaker zijn:

  • Een ster: hoge kwaliteit, een stop waard
  • Twee sterren: excellente keuken, het omrijden waard
  • Drie sterren: buitengewone keuken, een speciale reis waard

(PvWK | bronnen: Michelin, Nu en Misset Horeca | beeld Bibendum: Creative Commons)
 

Lees ook: 'Zo wordt bepaald welk restaurant een Michelinster krijgt (en dit is de impact)'

foto boven:
Photo taken inside Bibendum Restaurant, Michelin House, Fulham Road, London circa 1993 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken