Nieuwe Europese streamingdienst SkyShowtime voltooit Europese uitrol

 Nieuwe Europese streamingdienst SkyShowtime voltooit Europese uitrol
 • Media
 • 14 feb 2023 @ 16:37
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingConcept

SkyShowtime, de nieuwe Europese streamingdienst, rondt de Europese uitrol af. Op 28 februari 2023 breidt zij uit naar de beoogde laatste markten, Spanje en Andorra. Hiermee is de uitrol van SkyShowtime in meer dan 20 markten een feit.

De marktintroductie begon in september 2022, toen SkyShowtime in première ging in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. In oktober bracht de dienst zijn premiumaanbod van Hollywoodfilms en exclusieve nieuwe series van 's werelds beste studio's naar Nederland en Portugal. Na een exclusief lanceringsevenement in Amsterdam in november 2022, waarbij veel internationale beroemdheden aanwezig waren, sloot SkyShowtime het jaar af door voor het eerst naar Centraal- en Oost-Europa te gaan, met lanceringen in Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Montenegro, Servië en Slovenië in december

Vanaf vandaag is SkyShowtime in de rest van Centraal- en Oost-Europa aanwezig, met markten als Albanië, Hongarije, Kosovo, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Met de lancering in Spanje en Andorra op 28 februari is de geslaagde uitrol van SkyShowtime nu compleet.

Vandaag kondigde SkyShowtime ook twee Spaanstalige SkyShowtime Originals aan die binnenkort op de dienst te zien zullen zijn, namelijk de langverwachte series Bosé en Los Enviados. Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat er in de komende maanden verschillende nieuwe en exclusieve series op SkyShowtime in première zullen gaan, waaronder Fatal Attraction, Grease: Rise of the Pink Ladies, A Town Called Malice, Lioness en Rabbit Hole. Yellowstone S5 deel B gaat in de komende maanden ook in première.

Vorige maand kondigde SkyShowtime in een grote overnamedeal ook aan dat het in heel Europa de exclusieve rechten had verworven voor 21 HBO Max European Originals, waaronder 168 afleveringen van originele scripted programma's. Drie nooit eerder vertoonde series worden uitgebracht als SkyShowtime Originals en gaan op SkyShowtime in wereldpremière. Deze series zijn ID (Finland en Zweden), The Winner (Tsjechië en Slowakije) en Warszawianka (Polen). Ook het tweede seizoen van Por H o Por B (Spanje) gaat op SkyShowtime in première De overname zet vaart achter de uitbreiding van SkyShowtime naar originele programma's en versterkt zijn lokale contentaanbod in alle markten.

Naast de website www.skyshowtime.com en de SkyShowtime-app op Apple iOS, tvOS, Android-apparaten, Android TV, Google Chromecast en LG TV, kondigde SkyShowtime vandaag ook een samenwerking met Samsung aan. Vanaf 14 februari kunnen klanten in alle markten SkyShowtime kijken op geselecteerde Samsung Smart TV's*.

SkyShowtime-CEO Monty Sarhan: 'In slechts vijf maanden tijd hebben we SkyShowtime in meer dan 20 Europese markten gelanceerd. Ik ben echt trots op het hele team dat zo hard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken. We zetten ons in voor deze markten en zijn enthousiast om nieuwe klanten het allerbeste entertainment te bieden voor de allerbeste prijs. Van de nieuwste series en kaskrakers van iconische en wereldberoemde studio's tot originele programma's: SkyShowtime is dé nieuwe streamingdienst voor Europa.'

SkyShowtime is speciaal voor Europa opgericht en heeft teams in zes regionale kantoren. De apps en content zullen in 18 verschillende talen beschikbaar zijn. SkyShowtime-klanten krijgen naar eigen zeggen toegang tot exclusieve televisiepremières van recente bioscoopfilms van Universal Pictures en Paramount Pictures, nieuwe en exclusieve series, content voor kinderen en families en een selectie van iconische titels en boxsets van Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock - die allemaal op één plek te bekijken zijn. Meer info staat hier.
(PvWK, foto: still uit Jurassic Parc vertoond op SkyShowtime)

 

*SkyShowtime zal beschikbaar zijn op Samsung Smart TV-modellen uit 2017 of later met Tizen OS 3.0 of hoger.

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken