Snert Soup daagt Unox nieuwjaarsduikers uit

Snert Soup daagt Unox nieuwjaarsduikers uit
 • Food-en-retail
 • 28 dec 2020 @ 08:46
 • 20736 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • EvenementFoodMarketing

'Wie wil er na zo'n snertjaar nog een koude duik? Doe mee aan de Snert nieuwjaarsduik, in een warm bad, en steun de Voedselbank', stellen topchef Joris Bijdendijk (Rijks) en worstenmerk Brandt&Levie voor.

De Unox Nieuwjaarsduik bestaat al sinds 1960, lees hier alle feiten over dit evenement. Op komende nieuwjaarsdag 2021 is een grote happening echter afgeblazen vanwege de nieuwe lockdown. Heel creatief en slim bedachten de Unox-marketeers dit keer samen met bureau Being There dat nu blikken zout zeewater kunnen worden besteld. Die zet je in de ijskast thuis en gooit ze samen met je gezin op nieuwjaarsdag over je heen, gewoon thuis onder de douche. Nieuwjaarsduik aan huis dus, koud, verfrissend, veilig en lachen. Lees er hier meer over.

Alternatieve duik
De mannen achter Snertsoup.com zagen echter hun kans schoon en dagen je nu uit een iets comfortabeler weg te kiezen. Via de webshop kan een bijbehorend blik Snert worden besteld maar ook een hele merchandisinglijn, zoals t-shirts met het opschrift Snert. Een deel van de opbrengst gaat naar de Voedselbank, de soep wordt bij voorkeur warm geconsumeerd zoals de bijbehorende film laat zien. Het jaar is immers al kil genoeg geweest, menen initiatoren Joris Bijdendijk (restaurant Rijks) en worstenmerk Brandt&Levie. In de webshop wordt het blik Snert van 800ml 'de ster van de show' genoemd.

Mutsje op
'Je zag hem in de krant, op het internet, in de tram, op billboards langs de snelweg en nu ook op je fashion', pronken de Snertmakers met hun blikken. De soep is voor vijf euro per blik inclusief Voedselbankdonatie online te bestellen. De Snert– pakketten zijn daarnaast te koop in de STACH-winkelketen en exclusief via Deliveroo beschikbaar voor bezorging door heel Amsterdam. Een speciale pop up Snert-bar is te vinden aan de Overtoom 112 in Amsterdam. 

Snertjaar
Samuel Levie: 'Dat 2020 een snertjaar was hoeven we je niet uit te leggen. Het voelde aan als een lange ijskoude douche. Start 2021 met een beetje liefde voor jezelf. Met een warm bad of douche, mutsje op en lekkere snert. Dat is toch veel lekkerder dan zo’n koude duik? Joris en wij van Brandt & Levie worstmakers nodigen je uit om mee te doen. Bestel een goede start op snertsoup.com.'

Flinke poetsbeurt
Joris Bijdendijk: 'Eten uit blik is een magische uitvinding, dat mogen we ons weer wat meer gaan beseffen. Het begint met goede ingrediënten. Wij gaan de wereld van blik komende jaren een flinke poetsbeurt geven.' Bekijk hier het bijbehorende filmpje op Linkedin.

(PvWK) 

credits
Concept en copy: Food Cabinet
Regie camerawerk productie: Freek Zonderland  / WIRTZ, Film & Experience Agency
Art direction en regie: Alain de Bruijn
Locaties: Eden Hotels, café Modern

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken