Nestlé introduceert nieuw merk op basis van erwteneiwit

Nestlé introduceert nieuw merk op basis van erwteneiwit
 • Food-en-retail
 • 7 mei 2021 @ 07:35
 • 10671 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • TrendsFood

Nestlé introduceert een nieuw merk met plantaardige producten. Wunda biedt een assortiment van plantaardige drank en voedingssupplementen. Het sleutelingrediënt is erwteneiwit.

Hiermee draagt Nestlé bij aan de derde generatie plantaardige drank, na soja- en vervolgens haver- en amandeldrank. De producten van Wunda zijn vanaf 10 mei 2021 te koop bij Jumbo en vanaf 9 augustus 2021 bij Albert Heijn.

De voorkeur voor een plantaardige levensstijl groeit volgens Nestlé onder consumenten. 'Nestlé ziet daardoor de markt voor plantaardige drank groeien. Momenteel zijn er veel soorten plantaardige drank verkrijgbaar, die elk voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Wunda biedt een alles-in-een-oplossing.'

Deze plantaardige drank is gemaakt op basis van erwteneiwit en heeft een zachte smaak. 'Hierdoor is het product veelzijdig in gebruik. Zo is Wunda geschikt voor in de koffie, maar ook als basis voor smoothies of in een ontbijt. Wunda is rijk aan proteïne, vezels en calcium, en een bron van vitamine D, B12, en is vegan en glutenvrij. Daarnaast is de plantaardige drank laag in suikers en vetten.'

Food supplement shots
Het assortiment van Wunda bevat naast plantaardige drank ook 'food supplement shots'. Deze voedingssupplementen op basis van fruit ondersteunen volgens Nestlé het immuunsysteem. De shots bevatten vitamine B12, D3, ijzer, zink en calcium, en zijn vrij van toegevoegde suikers en concentraten. Het gehele assortiment van Wunda is veganistisch en CO₂-neutraal.

Bijdragen aan een duurzame wereld
'We zien dat er in de markt veel vraag is naar plantaardige alternatieven en dat consumenten zich steeds bewuster zijn van duurzaamheid. Bij Nestlé zijn we voortdurend bezig met innovatie en deze producten op basis van erwteneiwit zijn daar een goed voorbeeld van. Met de introductie van Wunda ondersteunen we consumenten op een positieve manier met hun plant-based journey en dragen we bij aan een duurzame planeet', aldus Fabrice Favero, ceo Nestlé Nederland.

Het assortiment van Wunda bestaat uit ‘plant based, not milk’-varianten  die verkrijgbaar zijn als Original, Unsweetened en Chocolate. De food supplement shots zijn verkrijgbaar in de smaken Immuno Bosbessen & Munt en Immuno Mango & Gember. Bedenker Nestlé is ‘s werelds grootste voedingsmiddelenproducent, actief in 189 landen met 328.221 medewerkers.
(PvWK) 

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken