[World Pasta Day] Fusilli, spaghetti en penne rigate meest geflitst

[World Pasta Day] Fusilli, spaghetti en penne rigate meest geflitst
 • Food-en-retail
 • 26 okt 2022 @ 14:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenFoodDistributie

Vanwege Wereld Pasta Dag, de dag waar op de smaak, toepassingen en de vele vormen van dit beroemde Italiaanse deegwaar wordt gevierd, bekeek Gorillas ruim 100.000 bezorgingen om uit te vogelen welke pasta hier het meest in de smaak valt.

Van spaghetti tot lasagne, ravioli, penne of pappardelle - de keuze is enorm. 'De tijd dat wij in Nederland alleen maar konden kiezen uit spaghetti en macaroni is al lang voorbij. Tegenwoordig is pasta te verkrijgen in talloze vormen en maten, en is er keuze uit genoeg tarwe-, vegetarische en glutenvrije opties. Daarom hier de top 5 van meest populaire pasta in Nederland', aldus flitsbezorger Gorillas.

Landelijke Top 5:

Fusilli
Spaghetti
Penne rigate
Farfalle
Maccheroni

Fusilli: de pasta met een twist
Uit het onderzoek blijkt dat in de steden Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht de klassieke krulpasta fusilli het populairst is. Spaghetti komt in deze steden op de tweede plaats. In Haarlem en Leeuwarden valt juist spaghetti meer in de smaak en is deze meer traditionele pastasoort het populairst.

Penne rigate in de top 3
Daarnaast is de pastasoort penne rigate ook in de top 3 te vinden van meest populaire soorten. Penne rigate is een vorm van pasta die bestaat uit langwerpige buisjes die meestal schuin zijn afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden. De saus blijft zo mooi liggen in de holtes van de stevige rigate, waardoor elke hap een goede bite heeft met een goede hoeveelheid saus.

Groen in Haarlem
Alleen in de stad Haarlem staat de VeggiPasta Smooth Spinach in de top vijf. De pasta bestaat voor de helft uit groenten en is een makkelijke, gezonde manier om een voedzame maaltijd op tafel te zetten.

Maccheroni en farfalle vallen buiten de top drie
Minder populair als bestelling bij de flitsbezorger zijn maccheroni en farfalle, die beiden buiten de top drie van de Nederlanders vallen. Echter verdienen deze pastasoorten bij de meeste steden wel een plekje in de top vijf.
(PvWK, beeld: Amirali Mirhashemian /Unsplash))

Over Gorillas
'Gorillas, opgericht in mei 2020 door CEO Kağan Sümer, is een van 's werelds toonaangevende Q-commerce bedrijven met meer dan 200 winkels in 7 landen. Door het verstoren van de winkel- en supply chain ervaring van traditionele retailbedrijven, geeft Gorillas vorm aan een nieuwe manier van boodschappen doen. Gorillas biedt meer dan 2.000 essentiële artikelen aan tegen retailprijzen en levert de bestelling binnen slecht enkele minuten op het opgegeven adres door middel van e-bikes. Het bedrijf heeft een divers team van meer dan 10.000 werknemers aangetrokken - en verspreidt zo echte verandering in haar gemeenschap.'

(bron: Gorillas)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken