Robbie Williams nieuwe ster naast Felix the Cat

Robbie Williams nieuwe ster naast Felix the Cat
 • Food-en-retail
 • 26 jan 2023 @ 15:17
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • CampagnesPromotie

Robbie Williams geeft met zijn nieuwe nummer 'It's Great To Be a Cat', onder begeleiding van het Metropole orkest, zijn stem aan ’s werelds meest beroemde kat: Felix.

De nieuwe single van Williams beleeft deze week zijn première in een korte film, als onderdeel van een gelijknamige campagne die in heel Europa live gaat, volgens de makers om het leven van katten te vieren.

In deze video treedt de popster op als co-star naast Felix the Cat. In de video wordt het duo gefilmd terwijl ze zichzelf klaarstomen voor de première van hun co-productie. In de film speelt Williams een rol in de schaduw van Felix, terwijl hij probeert de ‘CATchy earworm’ op te nemen met het Metropole orkest.

'The cat is out of the bag: ik ben de nieuwe stem van Felix. Ik ben al jarenlang een grote fan van katten. Zo heb ik door de jaren heen talrijke katachtige vrienden gehad en na het bestuderen van hun fascinerende gedrag kan ik met volle overtuiging zeggen: It's Great to Be a Cat', licht kattenliefhebber Robbie Williams de nieuwe samenwerking toe. Bekijk de nieuwe uitingen It's Great To Be a Cat hieronder.

Match tussen twee eigenzinnige karakters
Het nieuwe nummer van Robbie Williams belicht volgens de makers hoe katten er met allerlei capriolen in slagen het best denkbare leven te leiden, precies zoals Felix. 'Het karakter Felix bestaat al ruim 50 jaar, en heeft zichzelf steeds opnieuw uitgevonden. De combinatie van Robbie en Felix, twee unieke en eigenzinnig karakters die graag entertainen, is een perfecte match en geeft een nieuwe dimensie aan het merk Felix', vertelt Floor Sintnicolaas, Brandmanager Felix van Nestlé Nederland aan MarketingTribune. Sintnicolaas: 'Met "It's Great To Be a Cat" willen we kattenliefhebbers wereldwijd verenigen door met knipoog te focussen op hun speelse en ondeugende karakter. Een wereldwijd, aansprekend thema, waarmee onze campagne tijdloos en voor iedereen herkenbaar is.'

It's Great To Be a Cat
In samenwerking met Talpa en Shownieuws werd op 25 januari om 23:50 een special uitgezonden om aandacht te geven aan de samenwerking tussen Robbie Williams en Felix. Ook op Radio 10 wordt een bijzondere activatie ingezet. Bij ‘Ekdom in de Morgen’ worden in de veelbeluisterde rubriek ‘Raad de kattenplaat’ bekende hits van Robbie Williams ten gehore gebracht door katten. Door het gecoverde nummer te raden, maken luisteraars kans op kaarten voor de concertreeks van Williams, die op 28 en 29 januari en 13 februari 2023 óók in Nederland eindelijk weer op het podium zal staan. Na vele jaren keert Robbie dan terug naar de Ziggo Dome als onderdeel van zijn XXV Tour 2023. De lancering van de bijzondere co-productie in Odeon Theater Amsterdam, nu Bar Rouge geheten, markeerde ook de première van Felix' nieuwste commercial.
(PvWK)

Over Felix
'Felix heeft een uitgebreid assortiment in portiezakjes droge brokjes en snacks. Alle maaltijden in het gevarieerde Felix assortiment zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. De Felix maaltijden bevatten alle eiwitten, vitaminen en mineralen die een gezonde kat nodig heeft om voor 100 procent in zijn dagelijkse behoeften te voorzien. Felix-eigenaar Nestlé is ‘s werelds grootste voedingsmiddelenproducent. We zijn in 189 landen wereldwijd aanwezig en onze 328.221 medewerkers zijn gecommitteerd aan Nestlé’ s missie om de kwaliteit van leven te verbeteren en bij te dragen aan een gezondere toekomst.'
(bron: Nestlé)

Credits
Verantwoordelijk Felix: Floor Sintnicolaas (Purina,  Nestlé)
Mediabureau: UM/Thrive
Creatie: FCB Amsterdam
PR: NewsLab
Productiemaatschappij: Sounds Like Film & Grandia’s Army (of love)
Regisseur : Marco Grandia
Executive Producers : Jorrit Gerritsen, Maarten van Hemmen Art Director: Alex Bloom
DOP: Jasper Wolf (N.S.C.)
Fotografie: Roger Neve
PR fotografie: Linda Hastrich
Editor: Martin Heijgelaar @MRTN
Art Department: Jelier & Schaaf

Bekijk hier de 'behind the scenes'-video en hier de Q&A's gemaakt door het merk.
(PvWK)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken