Univé na zeven jaar terug op televisie

Univé na zeven jaar terug op televisie
 • Media
 • 19 jul 2021 @ 17:00
 • 32325 x gelezen
 • Link
 • Ryan Baij
  Ryan Baij

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Televisie
 • 19 jul 2021 @ 17:00
 • 32325 x gelezen
 • Ryan Baij

Univé lanceert op maandag 19 juli voor het eerst in zeven jaar weer een tv-commerical. De verzekeraar heeft samen met bureau Dept een campagne ontwikkeld voor de herpositionering van het merk.

De grootste reden voor Univé om weer op televisie te verschijnen met een nieuwe reclame is om de identiteit van het merk beter tot zijn recht te laten komen. Ria de Jong, manager Merk & Marketingcommunicatie omschrijft het als volgt: ‘We onderscheiden ons van andere verzekeraars door onze dienstverlening en klantervaring. Onze naamsbekendheid is groot, maar de mentaliteit achter ons merk is nog niet voldoende zichtbaar. Tv is bij uitstek een middel om een miljoenenpubliek te bereiken, waarmee je bovendien op emotioneel niveau het juiste merkgevoel kunt overbrengen. We willen de mensen laten voelen wat Univé voor hen doet.’

Tv is bij uitstek een middel waarmee je op emotioneel niveau het juiste merkgevoel kunt overbrengen

Met de nieuwe reclame wil Univé het merk dus ook herpositioneren. De verzekeraar wil zichzelf meer onderscheiden van de anderen, door te laten zien dat ze meer doen dan alleen verzekeren. De Jong zegt daarover: ‘Veel mensen kennen Univé als ‘gewone’ verzekeraar. Bij ons kun je uiteraard ook verzekeringen afsluiten, maar we zijn meer dan dat. Als bemiddelaar geven we ook advies, om leden behalve met het verzekeren juist ook te helpen met het voorkomen en beperken van risico’s. En we zijn bovenal een regionaal betrokken coöperatie met honderd winkels en adviseurs die dicht bij onze leden staat. Bij een ledenorganisatie zonder winstoogmerk staat het ledenbelang immers voorop en dat laat zich voelen in onze dienstverlening. Daarmee onderscheidt haar klantbenadering Univé van andere verzekeraars en die boodschap willen we overbrengen.

Het doel van de campagne bestaat uit vier pijlers: De kracht van voor elkaar klaarstaan, het uitgangspunt ‘eerst de mens’, meer dan verzekeren alleen en het bedieningsmodel. In de reclame (zie video onderaan het artikel) komen die vier dingen allemaal naar voren. Univé wil de klant er echt bij betrekken. De Jong: ‘Uit onderzoek weten we dat veel mensen ons verhaal aantrekkelijk vinden; een verzekeraar die – vanuit haar identiteit als ledenorganisatie –vanuit het klantbelang handelt. Alleen is bij veel mensen de bekendheid hiermee, het besef hiervan, onvoldoende aanwezig. Terwijl dit verhaal, deze merkidentiteit, een cruciale factor is in de manier waarop we met onze klanten omgaan. We willen dat dit een nadrukkelijkere rol gaat spelen in hun voorkeur voor Univé en dus is het aan ons om dat veel duidelijker uit te dragen. Wanneer we daarin slagen, binden we klanten aan ons merk en kunnen we een duurzame relatie met hen opbouwen en in stand houden.

Voor deze campagne koos Univé voor een samenwerking met Dept. Het bureau van het jaar, uitgeroepen door SAN in 2020 werkt al langer samen met Univé. De klik tussen de partners en Depts ervaring met Univé zorgt er naar eigen zeggen voor dat het resultaat precies uitdraagt wat Univé wil.Ryan Baij

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken