Van Lanschot hoofdpartner Van Gogh Museum

Van Lanschot hoofdpartner Van Gogh Museum
  • Sponsoring
  • 13 mei 2019 @ 11:49
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Kunst & Cultuur

De nieuwe overeenkomst komt voort uit de succesvolle samenwerking van de afgelopen 5,5 jaar. Als hoofdpartner van het museum zet Van Lanschot zich in om het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd te behouden.

Karl Guha (voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot, rechts op de foto): ‘De ondersteuning van kunst en cultuur is voor Van Lanschot een belangrijke manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen als samenleving, waarbij zien, horen, beleven en delen de verbindende elementen zijn. De visie van het Van Gogh Museum om een van de meest toonaangevende en toegankelijke musea ter wereld te zijn sluit hier perfect bij aan. Wij zijn er trots op om als hoofdpartner het Van Gogh Museum te ondersteunen met toonaangevende initiatieven zoals de huidige tentoonstelling Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature.’

Succesvolle samenwerking

Adriaan Dönszelmann (zakelijk directeur Van Gogh Museum): ‘De samenwerking met Van Lanschot de afgelopen 5,5 jaar was uitermate succesvol. Wij zijn daarom verheugd dat de wealth manager nu deze relatie versterkt door bij te tekenen als hoofdpartner. In 2023 viert het museum zijn 50-jarig jubileum, we kijken ernaar uit om samen met Van Lanschot hier naar op te trekken. Mede dankzij de bijdrage van Van Lanschot is het Van Gogh Museum in staat het werk van Vincent van Gogh ook voor de volgende generaties te behouden.' 

In 2013 begon de samenwerking met de ondersteuning door Van Lanschot aan de bouw van de nieuwe entree van het museum. De opening werd gevierd met 125.000 zonnebloemen op het Museumplein, die na afloop van het event werden geschonken aan de bewoners van Amsterdam. Onlangs was er een andere succesvolle samenwerking tijdens de openbare lichtshow The Arrival of Spring LIVE ter promotie van de populaire tentoonstelling Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature. Van Lanschot ondersteunde dit evenement, waarbij de elementen zien, horen, beleven en delen naar voren kwamen toen Hockneys schilderij 'The Arrival of Spring' levensgroot werd geprojecteerd en tot leven kwam op het Museumplein.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken