Levi's viert 150 jaar 501 jeans met hommage in drie films

Levi's viert 150 jaar 501 jeans met hommage in drie films
 • Content
 • 7 feb 2023 @ 13:00
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

In 2023 bestaat een van de bekendste spijkerbroeken 150 jaar: de Levi’s 501. Jeansmerk Levi’s besteedt daar uitgebreid aandacht aan in de jaarcampagne ‘The Greatest Story Ever Worn’.

Als onderdeel van de lancering van de campagne brengt Levi's drie korte films uit, geregisseerd door Martin de Thurah en Melina Matsoukas. De trilogie, onder de naam The Greatest Story Ever Worn, neemt ons mee op een wereldwijde ontdekking langs enkele originele Levi's-herinneringen. Met deze verhalen, maar ook andere geïnspireerd door ware gebeurtenissen, brengt The Greatest Story Ever Worn hulde aan het verleden van de 501.

De eerste, op historische feiten gebaseerde film, Precious Cargo, vertelt het verhaal van de intrede van de 501 in de jaren 1970, in het Jamaicaanse Kingston, en hoe de broek door het land werd omarmd en eigen gemaakt. De commercial, geregisseerd door Melina Matsoukas en gefilmd door de voor een Oscar genomineerde cameraman Bradford Young, is een feestelijke verkenning van een eiland waarvan de typische stijl, het ritme en de ziel wereldwijd weerklank hebben gevonden.

De tweede film, Fair Exchange, vertelt het verhaal van de geliefde koe van een gezin en hun zoon die het dier ruilt voor een 501, tot groot ongenoegen van zijn familie. Een koude Georgische winter vormt het decor van de film, die werd geregisseerd door Martin de Thurah en gefilmd door cinematograaf Kasper Tuxen.

De derde film, Legends Never Die, vertelt het waargebeurde verhaal van een Levi's-fan die begraven wilde worden in zijn 501. Deze commercial werd eveneens geregisseerd door Martin de Thurah.

The Greatest Story Ever Worn campagne vormt de aftrap van de viering van 150 jaar 501. In de loop van 2023 zullen meer verhalen worden gedeeld, samen met enkele wereldwijde evenementen .

De commercials zijn hier te zien: Precious Cargo, ​Fair Exchange en ​Legends Never Die.

​​Film credits:
Concept en artistieke leiding: Droga5
Regisseurs: Melina Matsoukas en Martin de Thurah
Fotograaf: Jason Nocito
Stylist: Mobolaji Dawodu

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken