Pepsico Europe: In 2030 alle chipszakken van hernieuwbaar of gerecycled plastic

Pepsico Europe: In 2030 alle chipszakken van hernieuwbaar of gerecycled plastic
 • Design
 • 25 jan 2022 @ 11:27
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Packaging design

Pepsico Europe heeft de ambitie om in 2030 geen nieuw, op fossiele brandstoffen gebaseerd, plastic meer te gebruiken in chipszakken met als doel de broeikasgassen van folieverpakkingen tot 40% te verminderen.

De merken Lay’s, Doritos en Cheetos zullen tegen die tiijd verpakt zijn in 100% gerecycled of hernieuwbaar plastic. De consumententesten met verpakkingen zullen in 2022 op de Europese markten van start gaan, te beginnen met hernieuwbaar plastic voor het Lay’s-assortiment in Frankrijk in de eerste helft van het jaar. Later in het jaar zal een assortiment van het merk Walkers in het VK een test doen met gerecycled materiaal. Het gerecyclede materiaal in de verpakkingen zal afkomstig zijn van eerder gebruikt plastic en het hernieuwbare materiaal zal afkomstig zijn van plantaardige bijproducten, zoals gebruikte bakolie of afval van papierpulp. PepsiCo schat dat het de uitstoot van broeikasgassen per ton verpakkingsmateriaal tot 40% kan verminderen.

Pepsico: Making Bags Better

Silviu Popovici, Chief Executive Officer, PepsiCo Europe: ‘Recycling van flexibele verpakkingen zou in heel Europa de norm moeten zijn. We zien een toekomst waarin onze verpakkingen vrij zullen zijn van nieuw, op fossiele grondstoffen gebaseerd, plastic. Samen met onze partners investeren we in de technologische capaciteit om dat te doen. Er moet nu een passend landschap voor regelgeving komen, zodat verpakkingen nooit meer afval worden.’
Naast de overschakeling op hernieuwbaar en gerecycled materiaal heeft PepsiCo ook het programma Making Bags Better ontwikkeld, dat zich zal toespitsen op een reeks investeringen en innovaties zodat in Europa meer flexibele kunststoffen gerecycled en opnieuw gebruikt zullen worden.
Wim Destoop, General Manager PepsiCo North West Europe: ‘Onze markten zijn al jaren wereldwijde pioniers op het gebied van recycling met sterke recyclingorganisaties zoals het Afvalfonds Verpakkingen in Nederland en Fost Plus in België. In beide landen kunnen onze lege chipszakken worden opgenomen in de plastic recyclingstroom. Dit is nog maar het begin. PepsiCo streeft ernaar dat flexibele verpakkingen circulair worden en is daarom actief stakeholder binnen het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en de Circulaire Economie voor Flexibele Verpakkingen .’

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken