Herten Oostvaardersplassen blijken marketinghit

Herten Oostvaardersplassen blijken marketinghit
 • Food-en-retail
 • 29 mrt 2019 @ 09:01
 • 11675 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

Tot nu toe heeft Koop Een Hert 728 herten verkocht, afkomstig uit het 'overschot' van natuurgebied de Oostvaardersplassen, door duurzaam beheer. 'Die we hebben verdeeld over 2.898 grote pakketten en 1.479 kleine pakketten', meldt de online-distributeur.

'Dat komt neer op wel 116.400 maaltijden met een stukje goed en traceerbaar vlees. Top!', constateert de site Koop een Hert. Samen kunnen belangstellenden een hert 'delen'. Nieuwe pakketten zijn net weer te koop. Maar het gaat snel.

'Ook moeten we je melden dat de herten nog maar drie weken beschikbaar zijn. De broedtijd komt er namelijk aan. Dat betekent dat de boswachters een paar maanden niet gaan schieten. We gaan nog twee keer open. Op 1 en 8 april. Heb jij nog geen pakketje kunnen bemachtigen? Mis het niet. Ga naar de website, of zet 1 & 8 april in je agenda', aldus Koopeenhert.nl, dat werkt onder het motto: 'eet minder maar beter vlees'.

Goede oorsprong
Het wild lijkt 'vanzelf' biologisch te zijn, een veel vrijer leven krijgt een hert niet. Evenmin zitten ze ramvol medicijnen of kunstvoedsel, zoals gangbaar in megastallen. De term biologisch is echter onjuist, licht food- en wildexpert Thomas van Meeld van Foodcenter Amsterdam toe:  'Wild is nooit biologisch. Dit komt omdat -administratief gezien- de voedselketen niet gesloten is en we dus niet kunnen vaststellen dat het voedsel dat het wild heeft gegeten altijd biologisch is. Wild is natuurlijk wel het ultieme scharrelvlees en inderdaad zonder medicijnen of krachtvoer.'

Populatiebeheer
Door weloverwogen afschot -vroeger een taboe in de Amsterdamse Waterleidingduinen waar een hertenoverbevolking heerste- blijft het ook prettig toeven voor nieuwe generaties dieren rond de Oostvaardersplassen, zo is de faunabeheer-gedachte. Intussen heeft deze ook postgevat aan de Noordzee, vertelt Van Meel: 'In de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt sinds drie jaar ook beheerd, alleen in meerdere jaren. Deze damherten vinden hun weg naar de betere horeca. Ook dit populatiebeheer is een weloverwogen beslissing, die uitgevoerd wordt door faunabeheerders.' Van Meel presenteerde zijn 'Amsterdamherten rookworst' al in het circulaire paviljoen op de j.l. Horecava, januari 2019 in de Rai en won daarmee een gewilde innovatieprijs.
De Google-reviews over levering en kwaliteit van Koopeenhert.nl zijn voor 98% positief. Meer info kijk op www.koopeenhert.nl.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken