'Omnichannel en Technologie-trend zet door'

'Omnichannel en Technologie-trend zet door'
 • Food-en-retail
 • 10 jan 2020 @ 08:41
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenInnovatieMarketing

Rabobank heeft haar maandelijks Retail Update over de ontwikkelingen in de sector vrijgegeven, voorzien van Rabo-commentaar en van een korte visie op de sector. Hier de link naar het verse rapport.

De kern van het rapport kan als volgt worden samengevat:

·         Belangrijke trends die door de Rabobank in eerdere rapporten zijn beschreven, worden nu geïllustreerd met diverse voorbeelden. Het gaat vooral om Fusion, Verticale integratie & Smart data, Samenwerking en versterkte concurrentie

·         De trend van Omnichannel & Technologie zet verder door en wordt door verschillende voorbeelden ondersteund. De kern van deze trend is een verbetering van de klantbediening. De diverse kanalen (winkels, internet, mobiel, folders, sociale media: 'bricks, clicks, ticks, flicks, smicks') zijn ondersteunend, evenals technologie

·         De retailsector groeit nog steeds, maar de vertrouwensindicatoren blijven op een laag niveau staan. De structurele veranderingen van de sector (consumentenverwachtingen, demografie, technologie, concurrentie) zijn echter veel bepalender voor de toekomst dan de swings in de economie. De daling van het aantal passanten in winkelstraten en van het aantal winkels is een gevolg van deze veranderingen. Belangrijk is dat retailers goed inspelen op de sectorontwikkelingen, bijvoorbeeld door te werken aan een onderscheidende formule. Niet iedereen zal daarin even succesvol zijn en faillissementen gaan dan ook door.
 

De content is niet alleen voor retailers interessant, maar ook voor andere stakeholders zoals groothandels, merken, producenten, toeleveranciers en vastgoedeigenaren. Samenstellers Jos Voss en Olaf Zwijnenburg, Sectorspecialisten Retail & Wholesale bij RaboResearch, sparren met belangstellenden graag verder over het rapport. Klik hier voor de link naar de nieuwste Retail Update januari 2020.
(PvWK, foto: Blake Wisz / Unsplash)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken