Nieuw: temperatuur- en mondkapjesdetector voor winkels en horeca

Nieuw: temperatuur- en mondkapjesdetector voor winkels en horeca
 • Food-en-retail
 • 26 aug 2020 @ 08:45
 • 14826 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • OnderzoekMarketing

De 'ThermalGuard' speelt in op het 'nieuwe normaal' en biedt een all-in-one oplossing om klanten, gasten en medewerkers bij de ingang te checken op lichaamstemperatuur en het dragen van een mondmasker.

'Op deze manier kunnen bedrijven veiligheidsmaatregelen makkelijk opvolgen en medewerkers ontlasten.'

Het apparaat kan binnen 0,2 seconden nauwkeurig de lichaamstemperatuur van een klant meten, belooft Thermalguard.

Een apparaat dat in een splitsecond de lichaamstemperatuur van een klant kan meten en kan controleren of er een mondkapje wordt gedragen. De ThermalGuard moet het voor winkeliers en restauranteigenaren eenvoudiger maken om de gezondheid van hun klanten en gasten te checken. “Zo hoeven ondernemers zelf niet bij de deur te staan met een thermometer', vertelt oprichter Michiel Dicker.

Rood scherm
De maatregelen rondom corona zijn de laatste tijd vaak gewijzigd. Restaurants moeten enkele gezondheidsvragen stellen, mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer en bepaalde drukke plekken en mensen moeten anderhalve meter afstand houden in winkels. 'ThermalGuard moet dit soort zaken op termijn duidelijker en makkelijker maken voor zowel de ondernemer als bezoeker', aldus Dicker. Het apparaat kan vanaf anderhalve meter nauwkeurig meten met een maximale afwijking van een halve graad. Bij een te hoge temperatuur gaat het scherm op rood. “Het is een kwestie van de stekker erin doen en gaan. Steeds meer partijen maken zich klaar voor het "nieuwe normaal", stelt Dicker, 'Ze gaan op zoek om ook in de toekomst klaar te zijn voor nieuwe maatregelen. Ons product kan daar hopelijk aan bijdragen. Zo kan het apparaat ook ingesteld worden om gezichten te herkennen en op basis daarvan wel of geen toegang verlenen. Handig voor grote bedrijven waar werknemers afwisselend thuis en op kantoor werken.' 

Over ThermalGuard
ThermalGuard biedt een all-in-one oplossing om klanten, gasten en medewerkers bij de ingang te checken op lichaamstemperatuur en het dragen van een mondmasker. Op deze manier kunnen bedrijven veiligheidsmaatregelen makkelijk opvolgen en medewerkers ontlasten. ThermalGuard is een initiatief van een groep Groningse en Amsterdamse ondernemers. Meer info is hier te vinden.
(PvWK, Artem Beliaikin /Pexels)


De ThermalGuard

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken