[ADE] DJ Mag Top 100 bekend gemaakt

[ADE] DJ Mag Top 100 bekend gemaakt
 • Media
 • 15 okt 2021 @ 15:16
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • AwardsCreatie

Martin Garrix en Armin van Buuren veroverden plek twee en drie in de wereldberoemde lijst van het Britse tijdschrift DJ Mag. Tijdens de ‘Top 100 DJs Awards presented by AMF’ in de Afas Live bleek DJ David Guetta wederom de nummer een positie te hebben behaald.

Guetta (53) is opnieuw uitgeroepen tot populairste DJ ter wereld. Het is de tweede keer op rij dat de Fransman wordt verkozen tot nummer 1 DJ van de wereld. Maar liefst 1,3 miljoen fans brachten hun stem uit, meldt organisator Alda.

David Guetta: 'Ik ben er zo trots op om deel uit te maken van deze geweldige industrie en kan niet mijn dank uitspreken aan iedereen die mij voor het tweede jaar op rij tot jouw nummer 1 DJ heeft gestemd. Het betekent zoveel. Ik heb dit jaar heel hard gewerkt, we hebben United at Home naar nieuwe hoogten gebracht, eindelijk herenigd op de dansvloer en ik heb meer muziek uitgebracht dan ooit. Het was geweldig om nieuwe muziek live te spelen en de energie en reacties van het publiek houden me na al die jaren op de been. Muziek is mijn passie en om dat elke dag te kunnen beleven, heb ik allemaal te danken aan mijn fans. Ik wil mijn team bedanken, en alle artiesten en producers waarmee ik het afgelopen jaar heb samengewerkt. Ik ben alle dj's die mijn muziek hebben gesteund zo dankbaar. We hebben samen met Morten een cultuur opgebouwd met mijn Future Rave-geluid en Future Rave 2.0 is onderweg. Nadat ik weer op het podium, in clubs en festivals heb gestaan, heb ik het gevoel dat dance en elektronische muziek sterker dan ooit terugkomt.'

David Guetta is één van de grondleggers van dancemuziek. In 2002 scoorde hij zijn eerste Top 40-hit: Love, Don't Let Me Go. In 2012 ging hij terug naar zijn roots en lanceerde hij  underground alias Jack Back om meer underground shows te spelen en zich te onderscheiden van zijn bekende Guetta-sound. 

Intieme awardshow in de AFAS Live
De jaarlijkse Top100 DJs Award show, georganiseerd door Alda en DJ Mag, vond dit jaar in aangepaste vorm plaats, intiemer maar niet minder indrukwekkend. Er was plek voor een exclusief aantal danceliefhebbers en wereldwijd was de show te volgen voor miljoenen danceliefhebbers via een livestream. Naast de bekendmaking van de winnaars waren er DJ sets van Afrojack, Alan Walker, Armin van Buuren, Avalan, Christina Novelli, Don Diablo, Gordo, Mariana Bo, Morten, Oliver Heldens en W&W. Tijdens het evenement, in de Afas Life, werden er ook awards uitgereikt in de categorie Highest Entry: Morten, Highest Returning Artist: Carnage, en Highest Trance: Armin van Buuren.  

Vijf Nederlanders in top 10 
Wederom doen de Nederlandse DJ’s het goed in de lijst van de DJ MAG top 100. Martin Garrix staat dit jaar op de tweede plek gevolgd door Armin van Buuren die op nummer drie staat. In de top 10 staan nog drie Nederlanders: Afrojack, Don Diablo en Oliver Heldens.

Top 10

1. David Guetta

2. Martin Garrix (NL)

3. Armin van Buuren (NL)

4. Alok 

5. Dimitri Vegas & Like Mike

6. Afrojack (NL)

7. Don Diablo (NL)

8. Oliver Heldens (NL)

9. Timmy Trumpet

10. Steve Aoki

(BJ/PvWK)

Over DJ Mag
'DJ Mag is an electronic music, DJ and club culture magazine that originated in the UK in 1991. Much more than just a magazine, the highly influential title has grown into a global multimedia brand with offices in 17 countries worldwide, a global monthly audience of 74 million and properties spanning print, digital, video and events.'

(bron: DJ Mag)

Over Alda
Alda is producent, conceptontwikkelaar en promotor van internationale elektronische muziek- en dj-concepten. Het bedrijf organiseert evenementen als AMF, A Day At The Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me, Secret Project Festival en The Flying Dutch. Sinds 2018 bundelt Alda de krachten met de Amerikaanse festival-gigant Insomniac. Samen brengen de twee vooraanstaande productiebedrijven de elektronische muziekscene naar een wereldwijd divers en breed publiek.'

(bron: Alda)

Hieronder: ADE-impressie door AT5 uit ADAM Tower.Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken