Team KPN Sportfonds steunt teams met unieke prestaties

Team KPN Sportfonds steunt teams met unieke prestaties
 • Sponsoring
 • 28 mei 2015 @ 21:00
 • 14095 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SportmarketingSportSponsoring

KPN zal sportteams die unieke en internationale prestaties (gaan) leveren, tijdelijk financieel ondersteunen. Het bedrijf heeft daarvoor het Team KPN Sportfonds in het leven geroepen. De eerste twee projecten die door het Team KPN Sportfonds worden gesteund, zijn het Nederlandse heren basketbalteam (vanwege de unieke kwalificatie voor het EK in Zagreb) en het Nederlandse waterpoloteam van coach Robin van Galen (op weg naar EK kwalificatie en de Olympische Spelen van Rio in 2016).

Een onafhankelijke beoordelingscommissie van het TEAMKPN Sportfonds beoordeelt één tot twee keer per jaar aanvragen van sportteams die een beroep willen doen op de tijdelijke ondersteuning. De commissie bepaalt volgens strakke richtlijnen welke sportteams in aanmerking komen. Er is jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar om te verdelen onder één of meerdere projecten. Op termijn is het plan om meerdere bedrijven de mogelijkheid te geven mee te doen aan het fonds en het daarmee uit te breiden. NOC*NSF is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het fonds en neemt zelf ook zitting in de beoordelingscommissie.

KPN-topman Eelco Blok is enthousiast over het nieuwe fonds: 'KPN verbindt al meer dan 130 jaar mensen met elkaar. Om het verschil te maken voor onze klanten is teamwork net als in de topsport erg belangrijk. Met de steun van het TEAMKPN Sportfonds kunnen we teams een steuntje in de rug geven op weg naar unieke topprestaties. Het fonds is een mooie maatschappelijke aanvulling op onze typisch Nederlandse sponsorportefeuille van het schaatsen, het Rijksmuseum en het KPN Mooiste Contact Fonds.'

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN vult aan: 'Ieder jaar zijn er wel een paar unieke sportprestaties van teams die zich met een beetje hulp veel beter kunnen voorbereiden op internationale evenementen. Vaak zijn er weinig middelen voor trainingskampen, medische begeleiding en dat soort zaken en juist daar kan de steun van het TEAMKPN Sportfonds het verschil maken.'

Om in aanmerking te kunnen komen voor een financiële bijdrage, moet een sportteam voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet Nederland internationaal worden vertegenwoordigd, de sport moet erkend zijn door NOC*NSF en geen focussport zijn. Daarnaast moet het een initiatief zijn waardoor de topsport in Nederland nog meer op de kaart wordt gezet. Ook geven de betreffende teams als tegenprestatie zichtbaarheid, media- en relatiemogelijkheden aan het fonds.

 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken