Albert Heijn start schaatsactie met NOC*NSF

Albert Heijn start schaatsactie met NOC*NSF
 • Sponsoring
 • 29 jan 2018 @ 23:02
 • 19664 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • ActiesSportmarketingActivatieCampagnes

NOC*NSF, Albert Heijn, KNSB en IJshockey Nederland organiseren gezamenlijk de AH Schaatsactie. Met deze landelijke actie kan heel Nederland kennismaken met verschillende schaatssporten en moedigen de partners een actievere levensstijl aan.

Klanten van Albert Heijn krijgen van 29 januari tot en met 18 februari bij aankoop van verschillende stamppotgroenten- en aardappelen een actiecode. Op www.ahschaatsactie.nl is zichtbaar welke schaatsverenigingen in de buurt meedoen en kunnen klanten de codes inwisselen voor een gratis schaatsles of andere ijsbaanactiviteit. Zo kan heel Nederland de leukste sporten op het ijs ontdekken.

De actie gaat dus niet alleen om de populaire schaatssport, maar ook om ijshockey, shorttrack of kunstschaatsen. Mensen met een beperking kunnen kennismaken met verschillende ijsbaansporten als g-schaatsen, para-ijshockey, zitcurling en ijssleeën.

Gezondere levensstijl

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: 'Deze schaatsactie valt samen met de Olympische Spelen in Pyeongchang. Uit onderzoek bij de vorige winterspelen in Sochi weten we dat veel Nederlanders door de successen van TeamNL worden geïnspireerd om zelf ook meer te gaan sporten. Met de AH Schaatsactie spelen we in op die positieve energie en kunnen we een extra boost geven aan het stimuleren van de schaatssport.'

Werner van Vessem, manager creative marketing Albert Heijn: 'De schaatsactie in samenwerking met NOC*NSF, betrokken sportbonden, -clubs en ijsbanen is een prachtig winters vervolg op de succesvolle gezamenlijke sportacties van afgelopen jaar. Ook deze nieuwe actie heeft het in zich om een actievere en gezondere levensstijl toegankelijk te maken voor heel Nederland. Laat de vrieskou maar komen.'

Campagne met bekende schaatsers

In de campagne van de AH Schaatsactie gaan oud-topschaatsers Annamarie Thomas en Erik Hulzebosch onder leiding van Erben Wennemars de strijd met elkaar aan op Appie Today. Samen met chef-koks laten ze zien dat schaatssporten en stamppot maken een gouden combinatie is. De aflevering is te zien vanaf 29 januari op Appie Today.

Oud-topschaatsster Annamarie Thomas is tegenwoordig sportcoach in de gemeente Breda. 'De prestaties van onze topschaatsers inspireren vele schaatsclubs in Nederland', zegt de voormalige Olympiër. 'Omdat de strenge winters uitblijven hebben de schaatsclubs het de laatste jaren lastig. Dat merk ik zelf ook aan dalende ledenaantallen en de verminderde instroom van jonge talenten. Door de AH Schaatsactie krijgt het schaatsen een mooie impuls en daar ben ik erg blij mee.'

Circa 90 schaats- en ijshockeyverenigingen en 23 grote schaatsbanen verspreid over heel Nederland doen mee. Het zoeken en boeken van een schaatsles of andere activiteit op het ijs kan tot en met 1 april 2018.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken