TikTok officiële sponsor Uefa Women's Euro 2022

TikTok officiële sponsor Uefa Women's Euro 2022
 • Sponsoring
 • 13 mei 2022 @ 08:09
 • 18810 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Entertainmentplatform TikTok is de wereldwijde partner van Uefa Women’s Euro 2022. Het doel van de partners is om de voetbalcompetitie van deze zomer te promoten en. De nieuwe samenwerking bouwt voort op het partnership van de Uefa Euro voor mannen in 2021.

 In de afgelopen jaren heeft TikTok op het platform een enorme groei gezien in de berichtgeving over en aandacht voor vrouwensporten. Het nationale team van Engeland gaf fans tijdens wedstrijden een blik achter de schermen en Burnley FC Women heeft alle thuiswedstrijden van dit seizoen live op TikTok uitgezonden. De hashtag #womeninsports heeft inmiddels bijna een miljard views.

Fantastische tijd om voetbalfan te zijn

Guy-Laurent Epstein, Marketing Director van de Uefa: ‘We zijn verheugd om opnieuw samen te werken met TikTok, dit keer voor de grootste Uefa Women's Euro ooit. De TikTok-voetbalcommunity wordt steeds groter met teams, fans, creators en verenigingen. We kijken ernaar uit om het belangrijkste sportevenement van deze zomer met de beste voetbalsters ter wereld te laten zien. Het is een fantastische tijd om voetbalfan te zijn.’

TikTok werkt samen met de Uefa om nieuwe functies op het platform te lanceren, waaronder computergegenereerde effecten, hashtag-challenges en TikTok Live's. Uefa geeft TikTok ook toegang tot haar uitgebreide bibliotheek van voetbalprogramma’s om innovatieve content mogelijk te maken.

Naast het partnership lanceert Uefa Women's Euro 2022 voorafgaand aan het toernooi een officieel TikTok-account. Dit onderstreept de missie om miljoenen voetbalfans wereldwijd te inspireren en te vermaken met een exclusief kijkje achter de schermen en het laten zien van actuele én archiefbeelden. Ook via het TikTok-account van OnsOranje zal veel content verschijnen.

Gelijkheid en inclusiviteit
Rich Waterworth, General Manager TikTok Europa: ‘Sinds onze samenwerking met de Uefa voor Euro 2020 hebben we gezien dat TikTok de thuishaven van het voetbalfandom is geworden; met creators, spelers en landen die samenkomen om hun passie voor het mooie spel te delen. We zijn verheugd om deze samenwerking voort te zetten als het officiële entertainmentplatform van UefaA Women's Euro 2022, en om voort te bouwen op onze gezamenlijke inspanningen om gelijkheid en inclusiviteit binnen voetbal te bevorderen via TikTok's #SwipeOutHate-campagne en Uefa's #EqualGame. We kunnen niet wachten om onze community hun steun te zien betuigen, terwijl we het kampioenschap van dit jaar nog toegankelijker maken voor onze wereldwijde community.’

Het partnership omvat mogelijkheden voor TikTok op het gebied van ticketing, hospitality en branding, evenals digitale fanactivaties en exclusieve content in de aanloop naar en tijdens het toernooi.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken