NRC Q vanaf vandaag in publieke bèta

NRC Q vanaf vandaag in publieke bèta
 • Media
 • 13 mei 2014 @ 10:37
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • OnlineWebsiteZakelijk

NRC Media opent vandaag zijn nieuwe zakelijke website NRC Q voor het grote publiek. Wie dit platform bezoekt, weet welk bedrijf die dag met jaarcijfers komt en welke trends de moeite van het volgen waard zijn, ook op carrièregebied. Om het lerende karakter te onderstrepen, bevindt NRC Q zich de komende periode in publieke bèta. De afgelopen weken had een geselecteerde groep gebruikers al toegang.

De uitgeverij zal op NRC Q gaan werken met business partners, voor hen zijn speciale commerciële posities binnen de website gecreëerd. Focus voor deze manier van adverteren ligt op het delen van content, door middel van native advertising. NRC Media biedt maximaal zes organisaties de gelegenheid om business partner te worden van NRC Q; Delta Lloyd is de eerste business partner die zich heeft aangesloten.

Ook in andere titels van NRC Media zullen deze business partners hun content voor het voetlicht van de lezers kunnen brengen, voorzien van duidelijke aanduiding dat het om commerciële content gaat. Om het materiaal geschikt te maken voor publicatie op Nrcq.nl worden zij ondersteund door de nieuwe afdeling Branded Concepts van NRC Media. Ook voor andere adverteerders zijn er speciale responsive advertentieposities beschikbaar.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk & Strategie bij Delta Lloyd over deze samenwerking: 'NRC Q biedt haar lezers informatie die helpt betere beslissingen te nemen en zo alert te reageren op verandering. Dat is precies waar wij als kritisch merk ook voor staan. Bovendien hebben wij veel kennis en expertise in huis en maken al heel veel interessante content. NRC Q biedt ons nog meer mogelijkheden om die kennis met onze zakelijke doelgroepen te delen.'

'Wij merken dat onze klanten goede inhoudelijke content hebben en kunnen helpen die te ontsluiten', zegt Martijn Standaart, commercieel directeur NRC Media. 'Wij passen de content aan naar de ‘tone of voice’ van NRC Q en bieden deze op een relevante manier aan de doelgroep aan. We werken bij NRC Q met grote formaten die responsive zijn. Daardoor zullen bezoekers altijd een advertentie te zien krijgen die past bij de inhoud en het device waarop de inhoud wordt bekeken.'

NRC Q is bedoeld voor mensen uit het bedrijfsleven met haast. Ambitieuze mensen tussen de 25 en 49 jaar die non-stop online zijn en ook beroepsmatig willen weten wat ertoe doet, zodat zij betere beslissingen nemen. Dagelijks verschijnt er om half zes ’s ochtends een NRC Q e-mailnieuwsbrief waarvoor iedereen zich kosteloos kan inschrijven.

Terwijl Nederland nog slaapt hebben NRC-correspondenten uit andere tijdzones de belangrijkste zaken die gaan spelen op een rij gezet. Gedurende de dag verschijnen er updates en infographics op de site, aangevuld met een bijzondere selectie van het internationale Bloomberg en de video’s van de internationale zakenkrant Financial Times. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken