Kink Album Top 1000 breekt online luisterrecords

Kink Album Top 1000 breekt online luisterrecords
 • Media
 • 27 jul 2023 @ 15:00
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingOnlineRadio

De Kink Album Top 1000 heeft in 2023 nieuwe online luisterrecords gevestigd, zo blijkt uit gegevens van Triton. Dit jaar zijn de twee weken van het evenement de best beluisterde online weken van het jaar voor de radiozender.

Kink boekt hiermee records op het vlak van het totaal aantal luisteruren, het gemiddeld aantal gelijktijdige luisteraars en het aantal gestarte sessies. Bovendien is deze vierde editie van de Kink Album Top 1000 volgens de onderzoekers de best beluisterde online editie tot nu toe.

Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers uitsluitend betrekking hebben op online beluistering, aldus Triton. 'Ze omvatten niet het aantal luisteraars dat KINK daarnaast ontvangt via DAB+. De tweede week van het evenement, die de finale omvatte, was de meest populaire van de twee. Er is een stijging van 9% in het gemiddeld aantal actieve streams ten opzichte van de editie van vorig jaar. Bovendien is het aantal gestarte sessies 11,5% hoger dan tijdens de vorige editie.'

In 2022 scoorde Kink volgens het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) een marktaandeel van 1,2% in 10+ en 1,8% in de doelgroep 20-49 in de periode juli-augustus, waar de Album Top 1000 ook deel van uitmaakte.

De cijfers zijn verzameld door Triton, van maandag tot zondag, 00-24 uur, en omvatten alleen Nederlandse connecties van minimaal vijf minuten tot maximaal 24 uur. De cijfers zijn verzameld in overeenstemming met de richtlijnen van het Media Rating Council (MRC) en het Interactive Advertising Bureau (IAB). Het is belangrijk om te benadrukken dat deze cijfers betrekking hebben op apparaten, niet op individuele luisteraars.

'Deze indrukwekkende groei bevestigt de toenemende populariteit van Kink en de sterke aantrekkingskracht van de Kink Album Top 1000', aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. 'Kink kijkt ernaar uit om deze groei in de komende jaren verder voort te zetten en dankt alle luisteraars voor hun voortdurende steun en enthousiasme.'

Over Kink
'Kink is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is Kink ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Naast Kink is er ook themazender Kink80S met de beste alternatieve muziek uit de jaren 80 en Kink Distortion met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.'

(bron: Triton)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken