Mercurs: inzenden kan alleen vandaag nog

Mercurs: inzenden kan alleen vandaag nog
 • Media
 • 8 okt 2020 @ 09:38
 • 26778 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Awards

Inzenden voor een of meer van de acht Mercur-categorieën kan vandaag nog tot 24.00 uur. Inzenden is makkelijker dan ooit en volledig digitaal, inclusief het beeldmateriaal. Inzendingen zijn welkom op mercurs.nl

Acht Mercurs

Twee jury’s buigen zich over elk vier categorieën, dit jaar zijn er in totaal acht Mercurs te verdelen. Talent maakt een kans als Belofte of Hoofdredacteur van het Jaar; superieur artwork wordt beloond in de categorieën Cover en Artdirection van het Jaar. Journalistieke prestaties maken een kans op de Mercur Reportage van het Jaar, en dat kunnen print en videoreportages zijn. Succesvolle samenwerkingen tussen magazinemerken en derden maken kans op de Mercur Partnership van het Jaar, die voor de tweede keer wordt uitgereikt. Magazinemerken die het afgelopen jaar een excellente redactionele ontwikkeling hebben gerealiseerd, gekoppeld aan een (gerelateerd aan de marktomstandigheden) gezonde commerciële ontwikkeling, kunnen de prestigieuze Mercur Magazinemerk van het Jaar winnen. Tot slot de Mercur Innovatie, een hele diverse categorie waar het draait om de creativiteit. Een inventief idee om de lezer-bladbinding te versterken of free publicity voor het magazinemerk. En dat kan van alles zijn: bijzondere redactionele producties, zoals eenmalige specials, de introductie van voice applicaties, innovaties in strategie of techniek en zelfs innovaties die te maken hebben met de beperkingen van de coronamaatregelen.

 

TWEE JURY’S

Dit jaar beoordelen tien juryleden onder leiding van twee voorzitters de Mercurs-inzendingen.

JURY O.L.V. RUUD DE LANGEN

Mercur Reportage van het JaarMercur Hoofdredacteur van het JaarMercur Artdirection van het Jaar en PostNL Mercur Partnership van het Jaar
Ruud de Langen (juryvoorzitter, mediaspecialist); Nathalie Peters (MORGENFRISK); Sabine Verschueren (Studio Verschueren); Marieke Schoon - van der Loop (PostNL) en Thomas de Heide (FD Persoonlijk / voorzitter sectiebestuur tijdschriften NVJ)
 

JURY O.L.V. JOSÉ ROZENBROEK (Foto’s onderste rij)
Mercur Magazinemerk van het JaarAldipress Mercur Cover van het JaarMercur Innovatie van het Jaar en Mercur BeLOFte van het Jaar
José Rozenbroek (juryvoorzitter, bladenmaker / journalist); Stephan van der Sman (King’s Cross Unsold Inventory); Nicolette Hulsebos (FONK /Lucas-Ooms Fonds); Jaap Biemans (Volkskrant Magazine) en Marsha Dousi (Aldipress)

Secretaris van beide jury’s is Harriët Schrier (Magazine Media Associatie), die de juryprocedure bewaakt.

De inschrijftermijn voor de Mercurs 2020 sluit donderdag 8 oktober. Op donderdag 19 november worden de nominaties bekendgemaakt. Donderdag 10 december is de prijsuitreiking.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken