ANWB pakt de dubbel in WUA Digital Excellence Monitor 2017

ANWB pakt de dubbel in WUA Digital Excellence Monitor 2017
 • Online
 • 12 sep 2017 @ 12:04
 • 14228 x gelezen
 • Link
 • Redactie Online
  Redactie Online

  Redactie
  MarketingTribune
 • DigitaalKlantenserviceKlantenDesignonderzoek

ANWB, bol.com, de Efteling, Greenchoice, YourMastercard.nl en Ziggo bieden op hun website de allerbeste digitale klantervaring. Dat blijkt uit de Digital Excellence Monitor van onderzoeksbureau WUA, dé jaarlijkse digital customer experience benchmark die vandaag voor de tweede keer verschijnt. ANWB.nl pakt de dubbel. In de Automotive branche leidt de organisatie voor verkeer en toerisme met een eindscore van 80 en in de Verzekeringsbranche gaat ANWB óók aan kop met een eindscore van 80.

De Digital Excellence Monitor 2017 vat alle onafhankelijk door WUA uitgevoerde online oriëntatie-onderzoeken in de periode augustus 2016 – juli  2017 cijfermatig per branche samen in één rapport. In totaal beoordeelden meer dan 9.950 respondenten meer dan 2.423 websites in 7 onderzochte branches: Telecom, Travel, Retail, Finance, Verzekeringen, Energie en Automotive. Nieuw in de 2017-editie is de toevoeging van een mobiele ranking voor Finance, Verzekeringen en de Energiebranche.

Het ‘rapportcijfer’ voor klantervaring (customer experience) wordt uitgedrukt in een gemiddelde eindscore op de thema’s Look&Feel, Aanbod en Merk uit het WUA Web Performance Model. De eindscores lopen uiteen van 76 voor Greenchoice in de Energiesector tot 84 voor de Efteling in de Travelbranche. Ziggo.nl zet een eindscore neer van 78 in de Telecomsector, bol.com scoort 82 in de Retailbranche, YourMastercard.nl heeft een eindscore van 78 in de Financiële sector.

Download hier de Digital Excellence Monitor 2017

Best practices & interviews
In het rapport zijn náást de rankings in 7 branches, ook 25 best practices opgenomen van de beste websites per branche op de drie customer experience thema’s. Hoe belangrijk is overzicht voor een mobiele ervaring, hoe zet je USP’s succesvol in, hoe manage je serviceverwachting en nog heel veel meer. Ook vind je diepte-interviews met digitale professionals van bedrijven die de overall Web Performance Rankings aanvoeren in de onderzoeken die WUA doet, dus inclusief vindbaarheid, zoals KPN, Monuta, ANWB, trivago en Nuon. Klaas Kroezen, ceo en mede-oprichter van WUA:

‘WUA wil bedrijven helpen een excellente digitale klantervaring neer te zetten om zo méér online te verkopen. De Digital Excellence Monitor 2017 van WUA laat in zeven branches zien welke organisaties excelleren op customer experience in de digitale arena. In dit rapport laten we met 25 best practices óók zien wat jij direct kunt doen om jouw digitale klantervaring te verbeteren!’

Digital Experience & Web Performance
Net als vorig jaar is het thema Vindbaarheid (gevonden worden als onderdeel van het oriëntatieprces) weggelaten in het bepalen van de rankings van de Digital Excellence Monitor. Spontane merk- of naamsbekendheid, het inkopen van betaald verkeer, SEO en SEA: het speelt geen (bepalende) rol in de Eindscore van de Digital Excellence Monitor. De Monitor zoomt in op de customer experience thema’s en dus op de directe website-ervaring van de consument. Hierdoor ontstaat een ander beeld met andere partijen aan de top dan de door WUA gepubliceerde Web Performance rankings die het volledige beeld van de customer journey inclusief Vindbaarheid, voorkeur en conversie weergeven.

Bekijk hier de rankings en download het volledige rapport inclusief 25 best practices uit 7 branches. 

 

Redactie Online

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken