Met deze stappen zet je jouw producten beter in de kijker

Met deze stappen zet je jouw producten beter in de kijker
 • Online
 • 19 aug 2021 @ 10:39
 • 25317 x gelezen
 • Link
 • Redactie MarketingTribune
  Redactie MarketingTribune

  Redactie
  MarketingTribune
 • VerkoopZakelijk

[branded content] Valt de omzet van verkoop van producten tegen dan zijn er altijd manieren om daar verbetering in aan te brengen. Bijvoorbeeld als je een winkel hebt, maar nog niet online aanwezig bent.

Een website maken is dan al een eerste stap om je producten beter in de kijker te zetten. In deze tijd is een website of webshop onmisbaar om mee te doen en niet achter te blijven bij concurrenten. Een website biedt bovendien veel verschillende mogelijkheden om een brede doelgroep te bereiken.

Website met blog
Een website is een goede eerste stap om je producten in beeld te brengen bij je doelgroep. Het is echter slechts een begin van een doorlopend proces. Zo is het belangrijk om klanten aan je te binden als deze eenmaal een product hebben gekocht. Dat is onder meer mogelijk door een blog aan je website te koppelen. In een blog vormt het product en daaraan verwante informatie het onderwerp om over te schrijven. Daarmee is het mogelijk om op productgebied tot een autoriteit uit te groeien. Hierdoor stijg je bij Google in aanzien en kom je hoger in de zoekmachine. Daarmee is je website beter vindbaar en komen nog meer mensen met je producten kennismaken.

Website in combinatie met social media
Social media kanalen vormen een grote bron om je doelgroep gericht aan te spreken. Daarom is het naast het hebben van een website ook belangrijk om actief te zijn op social media. Deze kanalen zijn te gebruiken om producten te promoten, maar ook om naar je website te verwijzen. Het is van belang om regelmatig activiteiten te ontplooien op social media, zodat volgers uitkijken naar volgende berichten. Overigens is het ook mogelijk om betaald te adverteren op social media om zo rechtstreeks klanten binnen te halen.

Nieuwsbrieven versturen
Een website is ook ideaal om klanten zich te laten abonneren op een nieuwsbrief. Dat is namelijk een promotiemiddel waarmee je klanten aan je bindt. Als je nog geen website hebt dan bedenk je natuurlijk eerst een naam en kijk je of de domeinnaam nog vrij is. Een domeinnaam kopen is de volgende stap om vandaaruit je website vorm te geven. Als de klanten eenmaal binnenkomen voorzie je in de mogelijkheid om hen aan te laten melden voor een nieuwsbrief. Dat is een perfect middel om je producten te promoten en klanten betrokken te laten zijn bij je bedrijf.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Combell.

Beeld: Cottonbro /Pexels

Meer info: klik hier (website maken) en hier (domeinnaam kopen).
  

Redactie MarketingTribune

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken