House of Esports stuurt gamers naar Overwatch World Cup

House of Esports stuurt gamers naar Overwatch World Cup
 • Sponsoring
 • 12 okt 2019 @ 17:01
 • 15087 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • Online gamingeSports

Op BlizzCon in Los Angeles vindt begin november de Overwatch World Cup plaats. Overwatch is een game van Blizzard, dat onder vuur ligt om een Hongkong-rel. Team OWranje representeert Nederland in L.A., ondersteund door de sponsors House of Esports, Gemeente Rotterdam, HP en SEG.

Overwatch is een first-person shooter waarbij twee teams van zes het tegen elkaar opnemen. Het spel is ontwikkeld door Blizzard Entertainment. Zij organiseren elk jaar een van de grootste game-conventies terwereld, genaamd BlizzCon, waar de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf worden gepresenteerd en grote toernooien van hun games worden gehouden, waaronder dus ook de Overwatch World Cup.

Blizzard Entertainment ligt de laatste dagen trouwens onder vuur vanwege een politieke rel aangaande Hongkong. Chung 'Blitzchung' Ng Wai, een professionele speler van Hearthstone (voor alle duidelijkheid: een andere spel dus dan Overwatch) had zich na de winst op een toernooi uitgelaten over de politieke situatie in Hongkong. Blizzard ontnam hem zijn prijzengeld en schorste hem voor een jaar, mag na veel ophef is dit deels teruggedraaid. 'Blitzchung' mag zijn prijzengeld houden en wordt minder lang geschorst. Veel fans stoorden zich dermate aan de censuur dat zij dreigden om games als Hearthstone en Overwatch te boycotten. Onduidelijk is of deze ophef nog een rol zal spelen tijdens de aankomende World Cup.

Hooggespannen verwachting

Dit jaar staat het Nederlandse team onder leiding van Casores, de enige Nederlandse coach die actief is in de Overwatch League. Dit is het hoogste niveau dat je kan bereiken als esporter voor Overwatch. Teams van over de hele wereld spelen tegen elkaar in stadions voor grote geldbedragen.

Daarnaast zijn zes van de zeven spelers actief in de een na hoogste Overwatch-competitie genaamd Overwatch Contenders. De verwachtingen zijn daarom ook hoog dit jaar.

Het team bestaat uit de Jeffrey de Vries (23), Thomas Brussen (19), Jonathan Stelma (25), Ryan van Wegen (23), Daan Robben (21), Alasdair Kuipers (23) en de jongste speler Daniël Scheltema (18).

Bootcamps en Dreamhack

Het hoofdkwartier van team OWranje is gevestigd in Rotterdam. House of Esports in Rotterdam-Zuid verzorgd bootcamps om de spelers helemaal klaar te stomen voor de World Cup. Daarnaast zullen zij het gehele weekend van 18 tot en met 20 oktober aanwezig zijn op Dreamhack in Ahoy waar zij bij de House of Esports-booth en de 'Omen by HP'-booth zullen staan.

Op 31 oktober, 1 en 2 november zal OWranje gaan strijden voor een mooie Overwatch World Cup medaille en de wedstrijden zullen live te volgen zijn op Twitch.tv/PlayOverwatch.

House of Esports is een bureau gericht op esports met de focus op grassroots-programma’s, gamen in de maatschappij, GameGym, locaties, concepten, invitationals, toernooien, competities en teams. House of Esports is er voor de gamer en een  'better game'. Door middel van verschillende concepten en partnerships wil House of Esports de 'Home of Esports' zijn in Nederland in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken