KPN lanceert voetbalshow Buiten de lijnen

KPN lanceert voetbalshow Buiten de lijnen
 • Sponsoring
 • 9 nov 2020 @ 10:26
 • 9747 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Voetbal

KPN is een van de grootste sponsors van het Nederlands voetbal en hoofdsponsor van de Eredivisie. Met een nieuwe YouTube-serie wil het merk die samenwerking een duidelijk gezicht geven. In 6 delen gaat presentatrice Fresia Cousiño Arias op zoek naar de mooiste verhalen van voetballers uit de Eredivisie.

In de 14 minuten durende afleveringen komt Arias met behulp van vrienden, familie, stellingen en spellen alles te weten over wat er binnen, maar ook buiten de lijnen speelt in het leven van de voetballers. Zo wil KPN de fans van het voetbal nog dichter bij de spelers van de Eredivisie brengen.

Arias is een Nederlandse presentatrice. Cousiño begon haar carrière op zestienjarige leeftijd bij muziekzender TMF. In 2014 werd ze presentatrice van Ajax TV en Inside Ajax, een programma bij de zender Ziggo Sport. In 2016 ging ze ook bij RTL 7 aan de slag, voor het sportprogramma RTL Sport Update.

Voetbal verbindt

‘Nuchter als we zijn, laten Nederlanders zich niet snel verleiden tot collectieve hysterie. Op één uitzondering na: als het om voetbal gaat. Dan staan we, normaal gesproken, wekelijks met z’n miljoenen op of langs het veld, door weer en wind. Staan we springend op de bank of in de kroeg. Vliegen we in de armen van buren, rivalen en wildvreemden. En zijn we nooit uitgepraat,’ zegt Mark Versteegen, Directeur Sponsoring bij KPN. ‘Als we één gedeelde passie hebben die in staat is heel Nederland te verbinden dan is het voetbal. Daarom past dit zo goed bij KPN. Met dit nieuwe format proberen we ook de jonge voetballiefhebber op een leuke en eigentijdse wijze te verbinden met voetbal en de Eredivisie in het bijzonder.’

Voor ieder wat wils

De volledige afleveringen zullen online te zien zijn op het YouTube kanaal van KPN en daar blijft het niet bij. ‘KPN wil zich met deze reeks sterker verbinden met het voetbaldomein, maar niet iedereen heeft tijd of zin om de volle 14 minuten te bekijken,’ zegt Michael Nap, Head of Content bij dentsuACHTUNG, dat in samenwerking met One:Nil tekende voor het concept. ‘Tijdens het ontwikkelen van het format hebben we daar rekening mee gehouden. Zo zullen er ook losse ‘buiten de lijnen’ snacks te vinden zijn op de overige social kanalen van KPN en ontwikkelen we interactieve stories om iedereen met het concept in aanraking te laten komen.’Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken