[branded content] SMS use cases voor B2B om je bedrijf te laten groeien

[branded content] SMS use cases voor B2B om je bedrijf te laten groeien
 • Algemeen
 • 4 nov 2022 @ 06:00
 • 18193 x gelezen
 • Link
 • Sales
  Sales


  BBP Media
 • Geen tag
 • 4 nov 2022 @ 06:00
 • 18193 x gelezen
 • Sales

Je hebt vast al vaker gehoord over SMS-marketingcampagnes voor consumenten, maar hoe zit het dan eigenlijk met SMS marketing voor B2B? SMS is ook een effectief kanaal om met je zakelijke klanten te communiceren, zodat je relaties kunt opbouwen en informatie kunt aanbieden die helpt bij het nemen van aankoopbeslissingen.

Met B2B SMS-berichten kun je een zeer gepersonaliseerde klantervaring realiseren en tegelijkertijd eenvoudig meerdere accounts beheren. De open rate van SMS berichten is maar liefst 98%, tegenover 20% voor e-mail.

SMS marketing bereikt je doelgroep rechtstreeks zonder te storen, waardoor je het gemak van de klant voorop stelt. Daardoor staan zakelijke relaties meer open voor je marketingboodschappen en is de kans groter dat ze betalende klanten worden.

SMS-marketingvoorbeelden voor B2B

 1. Leads genereren
  Het koesteren van je bestaande klantenrelaties is noodzakelijk voor duurzame groei, maar het vinden van nieuwe klanten is dat ook. Veel deskundigen zeggen dat het ‘gouden tijdvenster’ om op een lead te reageren slechts vijf minuten is. Als het voor een klant langer duurt dan dat voordat hij iets van je bedrijf hoort, zal hij waarschijnlijk een andere optie zoeken. Kom in contact met leads via een inschrijfformulier op je website. Zo kunnen bezoekers zich aanmelden voor je SMS-marketinglijst. Als je eenmaal een audience hebt, kun je SMS-berichten plannen of auto-reply berichten configureren, zodat je leads niet op een antwoord hoeven te wachten.
 2. Orderbeheer
  Grip houden op je bestellingen is uiteraard een integraal deel van je dagelijkse activiteiten. Door SMS-berichten te gebruiken om je klanten op de hoogte te houden van hun bestellingen kunnen ze je makkelijker bereiken met vragen over je producten en diensten. Met two-way messaging kun je SMS-berichten ontvangen en beantwoorden via één platform. Zo kun je in real-time met je doelgroep communiceren, waardoor je de klantervaring verbetert en conversie stimuleert.
 3. Afspraken plannen
  Door het automatiseren van je afsprakenplanning kan jouw team zich concentreren op andere, belangrijkere zaken, zoals samenwerken met je klanten. SMS-marketing maakt gebruik van peer-to-peer campagnes waardoor je gesprekken kunt voeren met potentiële leads en direct privé afspraken kunt maken, in plaats van afspraken handmatig te moeten plannen. Hoewel het maken van afspraken via SMS een geautomatiseerd proces is, raden we je aan je berichten wel echt te schrijven alsof je een gesprek met de ontvanger voert. Mensen praten liever met mensen dan met geautomatiseerde systemen. Met een vriendelijke toon hou je ze dus beter betrokken bij je berichten.
 4. Herinneringen
  De meeste B2B sales leads hebben drukke agenda's waar niet veel ruimte is voor fouten. Met SMS kun je vóór een vergadering, webinar of betalingstermijn herinneringsberichten plannen, zodat je ontvangers geen tijdgebonden bericht zullen missen.
 5. Follow-Ups
  Net als met herinneringen kun je follow-up berichten automatiseren wanneer je maar wilt. Door leads en bestaande klanten continu op te volgen, fris je hun geheugen op zodat je merk altijd in hun gedachten blijft.
 6. Auto-Responders
  Afwezigheidsberichten zijn een goede tool voor B2B bedrijven die met meerdere klanten tegelijk werken. We hadden het al eerder over het ‘gouden tijdvenster’ van vijf minuten om op een bericht van een verkoop-lead te reageren. Dit is iets waar auto-responders je bij kunnen helpen.
 7. Delen van content
  Het is niet moeilijk om subscribers voor je SMS-marketinglijst te vinden, maar ze blijven alleen als je ze daar een goede reden voor geeft. Dus in plaats van te wachten tot je abonnees contact met je opnemen, stuur je bijvoorbeeld waardevolle content exclusief naar de subscribers van je SMS-marketinglijst om traffic naar je website te stimuleren. Pro tip: Segmenteer je lijst op basis van belangstelling, die je op het inschrijfformulier kunt laten invullen. Met deze methode zorg je ervoor dat je berichten waarde bieden aan een geïnteresseerd publiek en ook daadwerkelijk gelezen worden.
 8. Enquêtes en feedback van klanten
  Een enkele keer een geweldige ervaring bieden is niet genoeg om een trouwe klantenkring op te bouwen voor de lange termijn. Om te weten te komen wat je klanten precies willen, kun je met enquêtes of peilingen feedback van klanten verzamelen.
 9. Mededelingen
  Je kunt SMS-berichten ook gebruiken om aankondigingen te versturen voor aanstaande productreleases, of berichten die gericht zijn op een specifiek doelgroepsegment. Bovendien kunnen SMS marketing platforms dagelijks grote hoeveelheden berichten versturen, zodat je gerust kunt zijn dat jouw abonnees de marketingberichten die je voor ze bedoeld had ook daadwerkelijk ontvangen.

Aan de slag met SMS-marketing voor B2B

CM.com helpt bedrijven in contact te komen met miljoenen klanten wereldwijd waar ze hun tijd het liefst doorbrengen: op hun mobiele telefoon. Met onze snelle en betrouwbare SMS Gateway API of onze omnichannel marketingsoftware Mobile Marketing Cloud kun je de betrokkenheid van jouw zakelijke klanten vergroten.

Sales
 • Sales

 • Werkt bij: BBP Media
 • Functie:
 • Website:
 • Profiel »

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken