Jeugd van Tegenwoordig schrijft nummer voor campagne Statiegeld op Blik'

Jeugd van Tegenwoordig schrijft nummer voor campagne Statiegeld op Blik'
 • Bureaus
 • 31 mrt 2023 @ 14:49
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

De Jeugd van Tegenwoordig heeft zich muzikaal verbonden aan de campagne voor statiegeld op blikjes die op zaterdag 1 april wordt gelanceerd. Willie Wartaal, Vjèze Fur en Faberyayo zijn de studio ingedoken en hebben een nummer gecomponeerd met als belangrijkste boodschap dat vanaf 1 april blikjes geld waard zijn.

De rapformatie heeft het thema met een dikke knipoog verwerkt in een nummer dat zij speciaal voor de campagne schreven. Zoals we van De Jeugd gewend zijn, maken zij hierin op geheel eigen wijze duidelijk dat er vanaf nu statiegeld op blik zit, maar óók dat dit voor ons allemaal iets oplevert. Zo is elk blikje vanaf nu geld waard en kunnen er bovendien nieuwe blikjes van gemaakt worden. Winst voor je portemonnee én het milieu. Het enige wat je hoeft te doen, is de blikjes ongedeukt bij een inzamelpunt inleveren.

Niet weggooien, dat is monnie bro

‘We zijn ontzettend blij dat De Jeugd speciaal voor ons de studio is ingedoken en dit aanstekelijke nummer heeft gemaakt. Omdat zij enorm populair zijn bij verschillende generaties kan De Jeugd een breed publiek – van jong tot oud – bereiken. Ze zijn erin geslaagd om onze boodschap op een eigenzinnige en humoristische manier over te brengen’, zegt Raymond Gianotten, Directeur van Statiegeld Nederland. ‘Dat De Jeugd dit onderwerp toch cool weet te maken, voegt een bijzondere en creatieve laag toe aan onze campagne.’

‘Hoewel we heel selectief zijn in samenwerkingen met merken of organisaties, maken we voor dit initiatief graag een uitzondering. Het thema is maatschappelijk relevant en gaat ons allemaal aan. We hebben bij het maken van dit nummer bovendien al het vertrouwen en de artistieke vrijheid gekregen om dit aan te pakken op een manier die bij ons past’, aldus Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig.

Massamediale campagne
De videoclip bij het nummer van De Jeugd gaat in mei live. Als onderdeel van de campagne wordt het nummer in de komende maanden via de socials gedeeld, waarbij wordt ingehaakt op belangrijke ‘blikmomenten’. Zoals genieten van het voorjaar in het park, tijdens een stranddag, on-the-go en op festivals. Allemaal momenten waarin ‘blik’ een rol speelt in het leven van Nederlanders. Naast deze social campagne staat een activatie op het programma tijdens het festivalseizoen. Ook is het nummer van De Jeugd onderdeel van de massamediale campagne van Statiegeld Nederland en is het verwerkt in de tv-commercial, radiocommercials en online video’s. Faberyayo (Pepijn Lanen) van De Jeugd sprak hiervoor de voice-overs in. De ATL-campagne is ontwikkeld door Noise.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken