Odin opent 30e winkel

Odin opent 30e winkel
 • Food-en-retail
 • 18 aug 2022 @ 09:21
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Food

Bio bij Jansen in Leeuwarden wordt op 31 oktober de 30e winkel van biologische coöperatie Odin. De winkel van eigenaar Greet Jansen gaat vanaf dan verder onder de naam Odin Leeuwarden.

Links: Merle Koomans (directeur Odin), Anne (dochter van Greet), Greet Jansen, Theo Boon (directeur Odin); foto Odin
Rechts: huidige winkelpui Bio bij Jansen; foto Bio bij Jansen

Voor Jansen staat persoonlijk contact met klanten voorop: ‘Ik heb zorgvuldig gezocht naar een opvolger die in staat is om verder te bouwen aan waar Bio bij Jansen mee is begonnen en die heb ik gevonden in Odin. Voor mijn klanten geen onbekende, want het grootste deel van ons assortiment komt daar al vandaan.’

Thuisbezorgdienst Odin

Merle Koomans van den Dries is directeur van Odin en blij met de 30e vestiging: ‘De lat ligt hoog voor ons omdat het zo’n mooie winkel is. Extra leuk is natuurlijk dat het onze meest noordelijke winkel is. Toen biologische groothandel De Nieuwe Band in Marum in 2018 onderdeel van Odin ging uitmaken, hebben we de wens voor een Odin-winkel in Friesland of Groningen al uitgesproken. En die wens gaat nu in vervulling. Overigens zijn we ook bezig met het uitbreiden van de routes van onze thuisbezorgdienst in Friesland, Groningen en Drenthe. Al met al proberen we steeds meer Nederlanders aan te sluiten op onze idealen en te voorzien van onze biologische en biodynamische levensmiddelen.’ De medewerkers van Bio bij Jansen komen na de overdracht in dienst bij Odin, aangevuld met enkele nieuwe gezichten van Odin.

Lid & mede-eigenaar coöperatie Odin

Net als in de andere Odin-winkels kunnen ook klanten van Odin Leeuwarden lid worden van coöperatie Odin. Leden zijn mede-eigenaar van coöperatie Odin en kunnen gebruik maken van ledenvoordeel, waarmee ze onder andere voordeel krijgen op hun biologische en biodynamische boodschappen.

OVER ODIN
Odin is de grootste biologische foodcoop van Nederland en bestaat sinds 1983. Consumenten kunnen lid worden van de coöperatie en hebben inspraak in het beleid via de ledenraad. Odin heeft een groothandel en een bezorgdienst. Koomans van den Dries: ‘Onze producten worden door winkels en horeca in Nederland en België verkocht. Ook hebben we eigen winkels, een imkerij en een boerderij voor zaadteelt & plantenveredeling. Alles 100% biologisch en het liefst biodynamisch.’

Nanny Kuilboer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken