[boxtoernooi] Groene Weg trekt carnivoor over duurzame streep met Goed Verhaal Box

[boxtoernooi] Groene Weg trekt carnivoor over duurzame streep met Goed Verhaal Box
 • Food-en-retail
 • 17 okt 2023 @ 08:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodPromotieDistributie

Nu uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR, oktober 2023) blijkt dat consumenten in Nederland maar mondjesmaat minder vlees eten, pakt biologisch vleesleverancier De Groene Weg haar verantwoordelijkheid en lanceert de Goed Verhaal Box.

'We willen vleesminnend Nederland helpen om voor duurzaam vlees te kiezen', stelt slagerij De Groene Weg, die gelooft dat biologisch vlees een plek heeft in ons voedingspatroon. Daarom komt men met een verantwoorde bijdrage aan wat op MT genoemd wordt 'het boxtoernooi'.

Uit onderzoek van het Future of Food Institute bleek in 2022 dat ‘wanneer consumenten het verschil weten tussen biologische producten en niet-biologische producten, hun bereidheid voor biologisch te kiezen – en daar ook meer voor te betalen – toeneemt’. Het ministerie van Landbouw nam dit onderzoeksresultaat op als belangrijk punt in haar Actieplan 2030 door de consumentenvraag naar biologische producten de komende jaren flink te gaan stimuleren. Als marktleider in de biologische vleessector in Nederland pakt De Groene Weg concreet verantwoordelijkheid voor deze taak uit het Actieplan 2030.

Joyce van den Bos, Manager business development bij De Groene Weg: 'Wij hebben onszelf als doel gesteld om consumenten goed uit te leggen wat de meerwaarde van een biologisch stukje vlees is. Pas dan trekken we ze over de streep om de keuze voor vlees een duurzamere keuze te laten zijn. Om dat te doen, ontwikkelden we de Goed Verhaal Box. Een box met vier verschillende biologische vleesproducten, waarmee we met vier bijpassende korte verhalen uitleggen wat de essentie van biologisch is. Onze Blije Buitenburgers, Weideworstjes, Darteldijen en Samen Sterk Steaks leggen haarfijn uit dat het om de kracht van de kringloop, meer dierenwelzijn en toename van biodiversiteit gaat.'
De Goed Verhaal Box is vanaf nu online te koop voor twee (25 euro) of vier personen (50 euro) in de webshop van De Groene Weg. Meer informatie over de box is te vinden op deze link.
(PvWK)


Over De Groene Weg
'De Groene Weg is marktleider in de biologische vleessector in Nederland en de op één na grootste in Europa. Het bedrijf heeft slagerijen in Nederland, een eigen webshop en afzet naar diverse grote retailketens in Europa. De Groene Weg is gespecialiseerd in de productie van biologisch varkens-, rund- en lamsvlees. Ketenbeheersing is daarin haar grootste kracht. Als ketenregisseur houden ze oog op een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier. Meer info op www.degroeneweg.nl.'

(bron: DGW)

Lees hier de 61 berichten uit ons dossier 'Boxtoernooi'

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken