Persgroep lanceert vandaag digitaal magazine PAPER

Persgroep lanceert vandaag digitaal magazine PAPER
 • Media
 • 26 mei 2015 @ 10:41
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • NieuwkomersDigitaalOnlineJournalistiekMedia

Vandaag wordt PAPER officieel gelanceerd door Persgroep Nederland. Dit dageljkse digitale magazine is een intiatief van Barbara van Beukering, die er haar hoofdredacteurschap van Het Parool voor opgaf. Het motto van dit compacte online magazine luidt: 'Meer hoef je niet te weten.' De lancering gaat vandaag wel gepaard met technische problemen.

'Ik word gek van alle informatie die de hele dag tot me komt via social media, nieuwsbrieven, websites, blogs en pushberichten', zegt oprichter en hoofdredacteur Van Beukering. 'Maar aan de andere kant wil ik wél van alles op de hoogte zijn, niks missen en overal over kunnen meepraten. Vanuit die behoefte is PAPER ontstaan.'

PAPER gaat als digitaal medium tegen de stroom in. Het magazine verschijnt één keer per dag en praat je in vijftien artikelen bij. Daarbij gaat het om het belangrijkste nieuws, spraakmakende columns, persoonlijke interviews, het beste op het gebied van kunst en cultuur én de laatste roddel. Heb je PAPER eenmaal uit ('Ook zo fijn, dat je het uit kunt lezen', aldus Van Beukering), dan zou je helemaal op de hoogte moeten zijn 'en kun je met een voldaan gevoel andere dingen gaan doen'.

De PAPER-redactie selecteert elke dag de beste verhalen uit de eigen Persgroep-kranten: de Volkskrant, AD, Trouw, Het Parool en de regionale dagbladen. Daarnaast heeft het magazine eigen columnisten en eigen auteurs. PAPER houdt volgens Van Beukering 'het midden tussen een tijdschrift en een krant'.

PAPER verschijnt zes dagen per week (van maandag tot en met zaterdag) om 12:00 uur. Het magazine is te lezen via de eigen app voor smartphone, tablet en computer. Lezers abonneren zich via PAPERmagazine.nl. Een abonnement kost €5,95 per maand.

Van Beukering (48) werkte na de School voor de Journalistiek bijna tien jaar voor televisie bij onder meer TROS, AVRO en RTL. Daarna maakte ze de overstap naar tijdschriften en gaf leiding aan AvantGarde, Blvd. en Volkskrant Magazine. Acht jaar geleden werd ze benoemd tot hoofdredacteur van Het Parool, de krant die ze op 31 december 2014 verliet om PAPER op te zetten. 

UPDATE (13:50 uur): De NOS meldt dat PAPER momenteel te kampen heeft met beveiligingsproblemen. Wie zich online wil aanmelden voor een gratis proefaccount, krijgt een inschrijvingsformulier voorgeschoteld via een onbeveiligde verbinding. Er volgt geen bevestigingsmail met wachtwoord, waardoor gebruikers geen toegang kunnen krijgen, ondanks dat ze hun adres- en zelfs bankgegevens hebben achtergelaten.

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken