Facebook steunt kleine ondernemers

 • Media
 • 29 sep 2020 @ 11:04
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Social media

Facebook gaat kleine ondernemers in Amsterdam subsidie verlenen. De subsidie is bedoeld voor ondernemers in Amsterdam, omdat Facebook hier kantoor houdt en zo onderdeel uitmaakt van de lokale gemeenschap.

Facebook verwacht in totaal ongeveer 250.000 euro aan subsidie te verstrekken, een bedrag dat aan 69 bedrijven toegekend zal worden.

De subsidie is volgens Facebook bedoeld voor bedrijven die in Amsterdam gevestigd zijn, twee tot vijftig medewerkers hebben, minimaal een jaar actief zijn en te maken hebben met uitdagingen die een direct resultaat zijn van de COVID-19-pandemie. Een groot deel van de subsidie bestaat uit een rechtstreekse financiering. De rest bestaat uit advertentietegoed om bedrijven te helpen meer klanten te bereiken. Deloitte zal de ondernemers die de subsidie ontvangen selecteren en de toekenning ervan afhandelen. De inschrijvingen gaan op dinsdag 29 september 2020 om 10.00 uur van start en blijven open tot 18.00 uur op donderdag 8 oktober 2020. Via facebook.com/grantsforbusiness kunnen bedrijven toetsen of ze in aanmerking komen om zich in te schrijven.

Cashflow

Met de subsidie wil Facebook gehoor geven aan de uitdagingen waar kleine ondernemers momenteel mee te maken hebben. Zo bleek uit de resultaten van Facebook’s State of Small Business Survey dat 21% van de in juli actieve Nederlandse mkb-bedrijven op Facebook hun cashflow de komende maanden als grote uitdaging ziet. Aangezien meer dan 180 miljoen bedrijven wereldwijd gebruikmaken van de platformen van Facebook wil het hen gedurende dit moeilijke en onvoorspelbare jaar voorzien van de juiste hulpmiddelen.

Interface

Een ander initiatief van Facebook om ondernemers te ondersteunen is de lancering van Facebook Business Suite. Deze interface is bedoeld om bedrijven te helpen hun pagina’s of profielen op Facebook en Instagram op eenvoudiger wijze te beheren. Met de interface kunnen ze tegelijkertijd op Facebook en Instagram posten, en kunnen ze berichten, notificaties en alerts op één plek beheren en ontvangen. Ook zien ze dankzij Facebook- en Instagram-inzichten eenvoudig wat er bij hun (potentiële) klanten aanslaat. De Facebook Business Suite is nu beschikbaar.

We weten dat elk beetje helpt en dat is ook de reden dat we dit subsidieprogramma hebben opgetuigd

Arno Lubrun, Benelux Country Manager bij Facebook: ‘Miljoenen kleine bedrijven gebruiken Facebook en Instagram om verbonden te blijven met hun klanten en online verkopen mogelijk te maken. Er is echter nog altijd financiële druk bij kleine ondernemers. De crisis is nog niet voorbij. We weten dat elk beetje helpt en dat is ook de reden dat we dit subsidieprogramma hebben opgetuigd. We hopen dat deze subsidies, en de gratis tools en trainingen die we hebben ontwikkeld, kleine bedrijven wat ondersteuning bieden in deze moeilijke tijd.’

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken