Fans geven extra 'accent' aan game-campagne

Fans geven extra 'accent' aan game-campagne
  • Online
  • 17 dec 2021 @ 11:23
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

Om de boerderijsimulatie-game Farming Simulator 22 onder de aandacht te brengen koos Koch Media in samenwerking met bureau Vertigo 6 voor een ludieke insteek. Fans uit verschillende regio’s leenden hun stem en lokale accent aan de commercials.

Via een competitie werden zeven fans uit verschillende regio’s geselecteerd die in hun eigen dialect de lanceringstrailer van de game mochten inspreken. Per regio werd één voice-over opgenomen die vervolgens met een hyperlokale socialmediacampagne werd verspreid door heel Nederland en België. Nog nooit eerder werd er op deze manier geadverteerd via social media.

‘Een machtig mooie ervaring’

Meer dan 100 mensen uit bijna 50 verschillende plaatsen in Nederland en België schreven zich in voor de competitie. Deelnemers namen een spraakbericht op in hun eigen dialect. Daarna werden er zeven stemmen geselecteerd die het meest geschikt waren voor de commercials van Farming Simulator. Zeven mensen met een herkenbaar regionaal accent mochten in een audiostudio hun versie van de voice-over inspreken voor de commercial. ‘Het was een machtig mooie ervaring om voice-overs op te nemen in een professionele studio en zo de Achterhoek te mogen vertegenwoordigen in de officiële trailer van Farming Simulator 22,’  aldus Bouwe, een van de winnaars woonachtig in de Achterhoek, Gelderland.

Regio vertegenwoordigen

Bernd Thien, Managing Director Benelux bij Koch Media, is erg enthousiast met het eindresultaat van de campagne: ‘Normaal zijn voice-overs altijd in het Engels of in perfect ABN. We vonden dat bij een product als deze een beetje vreemd, dus zijn we samen met Vertigo 6, verantwoordelijk voor de uitvoering van de campagne, een andere richting ingeslagen. Het zijn zeven fantastische commercials geworden die allemaal prachtig hun eigen regio vertegenwoordigen. Dat is precies waar we op hadden gehoopt van te voren.’

Farming Simulator 22 is inmiddels een succes met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren in de eerste week - volgens Vertigo 6 een nieuw record voor de franchise.



Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken