EclecticIQ ontvangt EU-financiering voor ontwikkeling cybersecurity platform

EclecticIQ ontvangt EU-financiering voor ontwikkeling cybersecurity platform
 • B2b
 • 31 aug 2021 @ 13:50
 • 10087 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

De Europese Investeringsbank (EIB) leent 15 miljoen euro aan het Nederlandse cybersecuritybedrijf EclecticIQ, dat diensten biedt op onder meer het gebied van threat intelligence, hunting and response technologie. De overeenkomst geeft EclecticIQ de benodigde financiering om de ontwikkeling van haar cybersecurityplatform te versnellen en internationaal uit te breiden.

De EIB-financiering wordt gesteund door de Europese Commissie door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen, de hoofdpijler van het Investeringsplan voor Europa. ‘We zijn erg blij met deze steun, waarmee de EIB bijdraagt aan een sterk Europees ecosysteem in cybersecurity. Met deze financiering kunnen we de ontwikkeling versnellen van ons cybersecurityplatform, dat organisaties in staat stelt om de snel veranderende dreigingen voor te blijven en potentiële aanvallers te slim af te zijn’volgens Joep Gommers, CEO en mede-oprichter van EclecticIQ. ‘Door onze technologie te gebruiken kunnen organisaties cyberdreigingen eerder detecteren, en sneller reageren, waardoor hun security teams meer impact kunnen maken.’

Versterken digitale veiligheid
Europees Commissaris voor de Economie, Paolo Gentiloni, stelt: ‘Nu steeds meer zaken online gedaan worden, wordt het versterken van digitale veiligheid ook steeds belangrijker. Deze EIB-lening, gesteund door het Investeringsplan voor Europa, zal EclecticIQ helpen haar activiteiten in deze cruciale sector verder te laten groeien, door haar productenportfolio te ontwikkelen en haar klanten passende oplossingen te bieden om digitale risico’s op effectieve wijze in de kiem te smoren.”

‘Recente gebeurtenissen laten zien hoe belangrijk het is om de digitale veiligheid van bedrijven, overheden, maar ook van privépersonen te waarborgen. Datalekken en cyberspionage kunnen leiden tot diefstal van gevoelige informatie zoals handelsgeheimen en technologie’ stelde EIB vice-president Kris Peeters. ‘Van ransomware tot computervirussen, er zijn veel verschillende dreigingen waar zakelijke leiders rekening mee moeten houden. Met deze lening aan EclecticIQ financiert de EIB een bedrijf dat een geavanceerd cybersecurityplatform ontwikkelt, dat erop gericht is om data te beveiligen en onze maatschappij draaiende te houden, iets dat we graag steunen.’

EclecticIQ is niet alleen van plan haar groei te versnellen door het platform verder te ontwikkelen middels investeringen in onderzoek en ontwikkeling, maar tevens door te investeren in sales en marketing om uit te breiden naar nieuwe landen en sectoren.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken