TBWA start consultancybureau

TBWA start consultancybureau
 • Bureaus
 • 1 okt 2019 @ 11:04
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • KlantenStrategie

Reclamebureau TBWA\Neboko lanceert vandaag een nieuwe 'business strategy & consultancy'-dochter: New Growth Strategies. Marc van Eck, oprichter van adviesbureau Business Openers, gaat het bedrijf leiden samen zijn partner Joost van Gelder.

Foto v.l.n.r.: Marc van Eck, Joost van Gelder en Rik Ledder.

TBWA krijgt van zijn opdrachtgevers steeds vaker de vraag om te acteren op het kruispunt van bedrijfsstrategie en creativiteit. Met New Growth Strategies hoopt het reclamebureau op deze vraag in te kunnen spelen.

'Merken bouwen is veel meer dan reclame. Meer en meer gaan merkstrategie en businessstrategie hand in hand. En zonder creatieve kracht heeft businessstrategie minder impact. Adviesfirma's en traditionele reclamebureaus komen elkaar niet tegen in bijvoorbeeld marketingpitches, maar werken in feite voor dezelfde klanten', zo laat TBWA in een persverklaring weten.

New Growth Strategies is onder leiding van Marc van Eck en Joost van Gelder een zelfstandig bureau in het netwerk van TBWA. Het team van consultants focust op strategie en positionering en werkt desgewenst samen met TBWA voor de creatieve doorvertaling.

Marc van Eck laat weten: 'Steeds vaker vragen onze klanten om een stap verder te gaan. Om data en strategie door te vertalen in slagvaardige campagnes en culturele transformaties. Maar een team van business consultants uitbreiden met creatieven creëert niet de cultuur die je nodig hebt om creativiteit en integraal onderdeel te laten vormen van business. Juist die stap willen we zetten en als je dat dan doet, dan maar meteen op topniveau. Met TBWA\Neboko hebben we een partner om van te dromen.'

Rik Ledder, CEO van TBWA\Neboko, voegt daaraan toe: 'Merken laten groeien zit in ons DNA. Maar het vereist ook analyse van competitieve landschap. Business strategy gaat over het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren én te claimen. Dat is een ingewikkelde, moeilijke klus. Marc, Joost en het team hebben bewezen dit te kunnen voor toonaangevende merken. Met New Growth Strategies gaan we gezamenlijk merken en bedrijven helpen te groeien, door creativiteit compleet te integreren in de merkervaring die een consument ondergaat.'

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken