Grolsch en Brouwerij Hoop komen met een 'collaboration brew'

Grolsch en Brouwerij Hoop komen met een 'collaboration brew'
 • Design
 • 17 mei 2021 @ 08:42
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  Redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Merken

‘Samen bier maken is onze variant van de vredespijp', aldus Steven de Cleen van Brouwerij Hoop over de samenwerking met Grolsch.

Dat de naam van hun bier ooit zoveel los zou maken, hadden de oprichters van Brouwerij Hoop in 2016 niet op het netvlies. Met de naam ‘Hoop’ refereert de Zaandijkse brouwerij aan de lange Zaanse nautische geschiedenis, maar corona geeft de naam inmiddels een andere lading.
Met de naderende versoepelingen bedacht meesterbrouwer bij Grolsch Marc Janssen een vierluik aan speciaalbieren te gaan brouwen met de thema’s Hoop, Geloof, Liefde en Geluk en eind april werd het eerste speciaalbier gelanceerd: Grolsch Hoop.

Merkrecht Hoop

Ard Bossema, Directeur Marketing & Strategy bij Grolsch: ‘In al ons enthousiasme over het vierluik zagen wij over het hoofd dat de brouwerij uit Zaandam “Hoop” merkrechtelijk had vastgelegd. We hebben contact opgenomen met Brouwerij Hoop om te zien hoe we hier samen uit konden komen. We zijn naar Zaandijk gereden en na een goed gesprek hebben we een gezamenlijk plan gemaakt. Los van deze goede uitkomst kan ik niet anders zeggen dat ik erg onder de indruk was van de brouwerij, de bieren en het design. Hierdoor werden we nog enthousiaster over het idee om te werken aan een leuke en vooral succesvolle collaboration brew.’

Vredespijp

Steven de Cleen van Brouwerij Hoop - onder andere verantwoordelijk voor design - heeft wel zin in deze samenwerking: ‘Samen bier maken is onze variant van de vredespijp. Daar kunnen veel bedrijven en politici wat van leren! Natuurlijk waren we aanvankelijk onaangenaam verrast. Wij doen er immers alles aan om ons merk te laten groeien, zoals iedere ondernemer dat doet. Maar je moet verder en Grolsch is binnen de groep grote bierbrouwers wel een sympathiek en eigenzinnig merk. En vanuit die gedachte kunnen we ons lekker uitleven. Het is nu juist leuk dat de bierliefhebber er beter van wordt, toch?’

In de tweede helft van 2021 komen beide brouwers met deze limited edition collab brew.

Brouwerij Hoop
Brouwerij Hoop is gevestigd in Zaandijk. In hun kleine brouwerij in Lab 44, op de rand met Amsterdam, ontwikkelt Hoop diverse nieuwe bieren en limited editions. Daarnaast is er in Dublin zusterbedrijf Hope Brewery met eenzelfde brouwhuis en capaciteit als in Zaandijk. Bekende bieren zijn de Bleke Nelis, de unieke Mustard Tripel en de alcoholvrije Hula Hula.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken