Opel Manta is terug als ElektroMOD

Opel Manta is terug als ElektroMOD
 • Design
 • 20 mei 2021 @ 10:24
 • 15145 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Automotive

De iconische Opel Manta werd vijftig jaar geleden geïntroduceerd met een viercilinder benzinemotor. Nu is het model terug, als eerste ElektroMOD in de geschiedenis van Opel.

De Opel Manta GSe ElektroMOD is elektrisch aangedreven en combineert daarmee volgens het automerk het beste van twee werelden: het klassieke uiterlijk van een stijlicoon met geavanceerde technologie voor duurzame mobiliteit.

De Manta combineert ons erfgoed met onze huidige toewijding aan emissievrije mobiliteit

‘De Manta GSe ElektroMOD laat zien met welk enthousiasme wij bij Opel auto’s bouwen. Hij combineert ons erfgoed met onze huidige toewijding aan emissievrije mobiliteit. Opel biedt al veel elektrisch aangedreven modellen aan – en nu hebben we ook de legendarische Manta A geëlektrificeerd,’ zegt Michael Lohscheller, de CEO van Opel.

Fascinatie

De Manta illustreert volgens het automerk de fascinatie van een groeiende groep autoliefhebbers en verzamelaars die klassieke auto’s zoals de Opel Manta restaureren en ombouwen tot zogenoemde restomods, waarbij originele en moderne techniek en design worden gecombineerd. De volledig elektrische Manta is net zo sportief als de originele Opel Manta GSe en laat zijn ambities zien in de toevoeging aan zijn naam. In de naam ElektroMOD verwijst ‘MOD’ naar de Engelse afkorting van ‘modification’.

De Mantaem GSe ElektroMOD is voorzien van een 31 kWh motor, goed voor een actieradius van ongeveer 200 kilometer. Net als de productiemodellen Opel Corsa-e en Opel Mokka-e kan de Manta energie terugwinnen tijdens het remmen.

Geel-zwart

De neon-gele lak past bij de onlangs vernieuwde huisstijl van Opel. Het zorgt voor een contrast met de zwarte motorkap en de speciaal voor deze auto ontwikkelde 17-inch lichtmetalen wielen van Ronal. In het interieur heeft Opel zijn nieuwste digitale technologie toegepast. De klassieke, ronde instrumenten behoren tot het verleden. In plaats daarvan heeft de bestuurder nu het brede Opel Pure Panel voor zich. Twee geïntegreerde, op de bestuurder gerichte 12- en 10-inch beeldschermen geven informatie over de auto weer zoals laadstatus en actieradius. Muziek is te beluisteren via een Bluetooth-speaker van Marshall. Het driespaaks Petri-stuurwiel is door Opel aangepast, maar de jaren-zeventigstijl is gehandhaafd.

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken