Arthur & Willemijn wint Europese Retail Emmy

Arthur & Willemijn wint Europese Retail Emmy
 • Food-en-retail
 • 18 okt 2019 @ 14:40
 • 12699 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenMarketing

De in Midden-Nederland actieve damesmodeketen Arthur & Willemijn heeft tijdens de EK Home Fair in het Duitse Bielefeld de EK Passion Star gewonnen met haar concept BeYouTieFull. Deze prijs wordt ook gezien als de Europese ‘Retail Emmy’ voor passievol ondernemen.

De EK Passion Star wordt jaarlijks uitgereikt aan retailers die zich onderscheiden op het gebied van passie, emotionele impact, duurzaamheid van de klantrelatie, kwaliteit, bedrijfscultuur, uniciteit, geloofwaardigheid of een bijzondere ‘way of life’.

Er waren maar liefst 4000 retailers die meededen aan deze internationale competitie. Alle inzendingen werden zorgvuldig beoordeeld door een vakbekwame jury onder leiding van voorzitter Michael Peters. De bekende Nederlandse retail-deskundige en MarketingTribune-columnist Paul Moers maakte eveneens deel uit van de jury. Uiteindelijk werden er 50 retailers uit verschillende sectoren genomineerd, waarbij Arthur & Willemijn als uiteindelijke winnaar uit de bus kwam.

Hoewel Arthur & Willemijn op meerdere onderdelen hoog scoorde – zoals de professionele marketing en de sterke verbinding van online en offline – noemde de jury met name het BeYouTieFull- concept ‘uniek in de markt’. Willemijn van Buiten, oprichter van BeYouTieFull: “BeYouTieFull bestaat uit de overtuiging dat iedere vrouw mooi is, precies zoals ze is. Als je volledig in verbinding bent met jezelf dan ben je op je mooist - de letterlijke vertaling van be-you-tie-full. Wij adviseren vrouwen graag, zodat ze met hun kledingstijl kunnen laten zien wie ze zijn. Wij geloven namelijk dat je pas écht gaat stralen als je je prettig voelt in de kleding die je draagt.'

Voorbeeld van innovatie, creativiteit en betrokkenheid
Sander van Buiten, partner van Willemijn: 'We vinden het als familiebedrijf een grote eer deze prijs gewonnen te hebben. Natuurlijk gaan we elke dag weer vol passie voor onze visie, maar het is geweldig als je dan plots in de schijnwerpers komt te staan als voorbeeld van innovatie, creativiteit en betrokkenheid in de detailhandel. En ja, de feestelijke prijsuitreiking tijdens het avondevenement van de EK Home Fair is natuurlijk een geweldige show.'

De EK Passion Star is een initiatief van de EK/servicegroup in Bielefeld (Duitsland), een internationale retailservice-organisatie die in meer dan 10 landen actief is. Het bedrijf werd in 1925 opgericht en heeft inmiddels 2.100 aangesloten ondernemers met in totaal 3.000 winkels. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 1,33 miljard euro en er werken ruim 400 medewerkers. De activiteiten van EK/servicegroup zijn onderverdeeld in Living, Comfort, Family en Fashion. Naast haar dochterondernemingen (Euretco, EK France en EK Austria, red.) zijn er ook internationale samenwerkingspartners die profiteren van het servicepakket.
(PvWK)


Winkelketen Arthur & Willemijn heeft tijdens de EK Home Fair in het Duitse Bielefeld de EK Passion Star gewonnen met haar concept BeYouTieFull. De prijs wordt gezien als de Europese ‘Retail Emmy’ en wordt jaarlijks uitgereikt aan retailers die zich onderscheiden op het gebied van onder andere passie, duurzaamheid van de klantrelatie en uniciteit. Hier meer info over A&W.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken