Corendon belooft coronavrije vakantie in Turkije of aan 'Costa Holanda'

Corendon belooft coronavrije vakantie in Turkije of aan 'Costa Holanda'
 • Food-en-retail
 • 13 mei 2020 @ 15:37
 • 21787 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MerkenMarketing

Reismerk Corendon wil 'coronavrije vakanties' gaan aanbieden. Alle reizigers worden bij vertrek op Schiphol getest op het coronavirus. Niet besmet is het vliegtuig en het resort in, zonder quarantaine.

De eerste vlucht staat gepland voor 26 juni 2020 naar Antalya, meldt de Volkskrant. 'Reizigers ondergaan een coronatest in het Corendon Village-hotel nabij Schiphol, en bij een negatieve test op covid-19 begint een vorm van groepsisolatie: coronavrije reizigers gaan van het Corendon-hotel in een Corendon-bus naar het Corendon-vliegtuig, en in Turkije met een Corendon-bus naar het Corendon-resort. Dat mogen ze tijdens de vakantie niet verlaten. Buschauffeurs en cabinepersoneel van Corendon Airlines worden elke twee weken getest.'

Verkennen van mogelijkheden
Aldus hoopt Corendon een ‘coronavrije vakantie’ te verzekeren, waarbij social distancing niet nodig is: 'vakantiegangers kunnen onbekommerd in het water spetteren en tegen elkaar aan de bar hangen.' Meerdere reisoperators verkennen mogelijkheden om toch komende zomervakantie naar de zon te kunnen vliegen. Beoogd worden Spanje, Griekenland en Turkije. Vooral besloten vakantieparken zien kansen. Event- en beursorganisatoren kijken belangstellend mee hoe intelligente safety zones kunnen worden gerealiseerd en groeps- en reisplannen, binnen de voorschriften van het RIVM, toch mogelijk lijken te worden. Al is het RIVM zelf nog kritisch over het eerste testmateriaal, meldt NH. In Nederland mogen weldra ook vakantieparken weer openen. Lees hier verder.

Vakantie zonder uitvliegen
Intussen lanceert touroperator Corendon -altijd in voor een extra stuntje- alvast all inclusive vakanties aan de Amsterdamse kust. 'Costa Holanda' biedt de Nederlandse vakantieganger volgens het resimerk de ultieme combinatie van zon, zee en strand en de cultuur van het bruisende Amsterdam. Een verblijf in het Corendon Village Hotel kan worden afgewisseld met een stranddag bij de nieuwe Corendon Beach Club in Zandvoort, in citymarketingtermen 'Amsterdam Beach'.

(PvWK, bronnen: VK, NH Nieuws, MT en Travelpro)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken