Reshift Digital, CKC en SIDN stomen basisscholen klaar voor digitale toekomst

Reshift Digital, CKC en SIDN stomen basisscholen klaar voor digitale toekomst
 • Media
 • 31 okt 2017 @ 10:25
 • 15222 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • DigitaalContentInnovatiePolitiek

De wereld om ons heen verandert razendsnel door de opkomst van technologie. De nieuwe regering onderkent deze verandering door digitale geletterdheid in 2019 wettelijk te verankeren in het nieuwe onderwijscurriculum. Dit initiatief wordt extra kracht bijgezet door het bedrijfsleven. Dankzij een samenwerking van tech-uitgever Reshift Digital, Creative Kids Concepts (CKC) en SIDN ontvangen de 2.700 basisscholen die zijn aangesloten bij CKC, gratis het lespakket Bendoo Arduino Box.

Hierdoor hopen de drie organisaties meer kinderen enthousiast te maken voor techniek en technologie. Alle aangesloten basisscholen kunnen op de IPON Onderwijsvakbeurs (7 en 8 februari 2018) deze nieuwe techniekbox gratis afhalen op de stand van De Techniek Torens.

Met de box leren kinderen op een leuke en interactieve manier de basisprincipes van technologie en programmeren. De Bendoo Arduino Box is gebouwd rond de micro-computer Arduino en bevat een compleet lesprogramma van acht lessen (inclusief docentenhandleiding), dat is samengesteld door de onderwijsexperts van Creative Kids Concepts.

Zelf leren programmeren

Met het techniekpakket leren kinderen eerst hoe een computer precies werkt. Aansluitend ontdekken de leerlingen hoe ze zelf een volledig geautomatiseerd project, zoals een digitale piano, een verkeerslicht of een automatisch plantbewateringssysteem kunnen maken en programmeren. 'We willen het plezier van iets maken en de werking van technologie laten zien en hopen zo kinderen enthousiast te maken voor techniek',' verklaart initiatiefnemer Ramon Wieleman van Reshift Digital. 'Als de eerste lampjes gaan branden en de bliep-geluiden klinken, zie je de ogen van de kinderen oplichten. Het leuke van dit maakonderwijs is dat kinderen spelenderwijs leren en dit ook aan elkaar doorgeven.'

Het lesmateriaal van de Bendoo Arduino Box sluit naadloos aan bij de doorlopende leerlijn van De Techniek Torens over Wetenschap & Technologie. Kinderen werken hierbij zelfstandig in kleine groepjes. Dat maakt de lessenserie heel eenvoudig inzetbaar voor iedere leerkracht.

'Innovatie in Nederland waarborgen'

'Om de innovatiekracht van Nederland te waarborgen, is het van groot belang dat kinderen naast gebruikers, ook makers van digitale technologie worden. Het is aan ons - het bedrijfsleven - om deze generatie hiervoor klaar te stomen', aldus Ramon Wieleman van Reshift Digital. 'We zijn dan ook zeer verheugd dat we dankzij samenwerking met onze partner SIDN deze technieklessen gratis kunnen aanbieden aan de bij CKC aangesloten bassischolen.'

Roelof Meijer, CEO van SIDN: 'We zijn erg blij dat het nieuwe kabinet digitale vaardigheden gaat verankeren in het curriculum. Maar daarmee zijn we er nog niet. De wereld om ons heen digitaliseert in rap tempo. We hebben dus geen tijd te verliezen. Met dit lespakket hopen we een extra versnelling te geven en basisscholen te helpen om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan.'

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken