Real Crime komt naar Nederland

Real Crime komt naar Nederland
 • Media
 • 24 jul 2018 @ 10:56
 • 19300 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • ContentJournalistiekTijdschriften

F&L Media brengt het Britse tijdschrift Real Crime naar Nederland en België. Het magazine vertelt elke twee maanden verhalen over de meest aangrijpende misdaden uit de wereldgeschiedenis.

Real Crime is vanaf vandaag verkrijgbaar bij onder meer Bruna, Primera en The Read Shop maar ook in de grotere filialen van Albert Heijn en Jumbo. Het tijdschrift deelt indrukwekkende ervaringen van onderzoekers, (ex-)criminelen en overlevenden van misdaden en geeft een beeld van wat er zich afspeelt in de duistere breinen van schurken en misdadigers uit de hele wereld.

Real Crime verkent de schokkende wereld van seriemoordenaars, de geheime wereld van gangsters en kartels, de georganiseerde misdaad en onopgeloste zaken in ongekend detail. Elke uitgave vertelt de verhalen achter de meest aangrijpende zaken, de indrukwekkende ervaringen van onderzoekers en overlevenden en doet stap voor stap verslag van onderzoeken waarbij misdadigers voor de rechter kwamen te staan. Hoewel de verhalen opzienbarend zijn, worden ze zonder overdreven sensatie gebracht. Vanuit historisch, criminologisch en psychologisch perspectief wordt over bekende, maar ook minder bekende misdaden geschreven.

Mindhunters en Dino Soerel

De eerste editie van Real Crime bevat een uitgebreid verhaal over het ontstaan van het FBI-team dat voor het eerst in de breinen van seriemoordenaars kroop en profiling op de kaart zette. Het echte verhaal achter de bekende Netflix-hit Mindhunters, waarvan in augustus nieuwe afleveringen verwacht worden. Daarnaast vertelt het magazine over een vrouwelijke Mexicaanse burgemeester die met gevaar voor haar leven strijdt tegen levensgevaarlijke drugskartels en wordt de klungelige ontvoering van de zoon van Frank Sinatra stap-voor-stap in beeld gebracht.

Ook 'eigen' misdaad komt aan bod in de Nederlandstalige uitgave van Real Crime: in een aangrijpend verhaal wordt de jacht op Dino Soerel beschreven. De man die van boekhouder uitgroeide tot ongrijpbare bovenbaas van de Nederlandse onderwereld, en nauwe banden had met onder meer Heineken-ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout.

Waarborging van kwaliteit

De samenwerking met de uitgever van het originele Britse magazine zorgt voor de waarborging van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de boeiende internationale misdaadverhalen. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de misdaadverhalen uit eigen land te waarborgen, maakt F&L Media uitsluitend gebruik van artikelen die zijn geschreven door professionals op gebied van Nederlandse misdaad.

Arjan Kropman, directeur van F&L Media: 'Wij zijn constant op zoek naar nieuwe titels die een plek op de Nederlandse markt verdienen. Toen we tegen Real Crime aanliepen, waren we gelijk overtuigd dat we hiermee iets moesten. Real Crime is geen sensatieblad. Het vertelt over misdaden, legt stap-voor-stap uit wat er gebeurd is, maar probeert ook te zoeken naar wat er in de hoofden van grote criminelen omgaat. Het is een magazine dat prima aansluit bij de televisieseries die op dit gebied tegenwoordig zo succesvol zijn.'

F&L Media is uitgever met een divers portfolio met merken zoals Auto Review, iCreate, C’t Magazine, Foodies en Gardeners’ World. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken