Sjors Fröhlich gekozen tot Online Radio Ambassadeur

 • Media
 • 7 okt 2019 @ 00:04
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • RadioAwardsPersonalia

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich is uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur 2019. In het NPO Radio 1-programma De Perstribune werd hij zondag verrast met dit nieuws. Woensdag worden de Online Radio Awards uitgereikt.

De bekendmaking is een aanloop naar deze uitreiking die op woensdag 9 oktober plaatsvindt tijdens de Dutch Media Week. Op het event zal Fröhlich zijn award officieel uitgereikt krijgen. Tijdens de awardshow in Beeld en Geluid (Hilversum) worden ook de winnaars voor ‘Beste Online Radiostation’, ‘Beste Podcast’ en ‘Beste Presentator’ bekend gemaakt.

Door zijn grote verdiensten op het gebied van interactie met de luisteraar, podcasts en Smart Radio was de jury het er snel over eens dat Fröhlich dé ambassadeur van 2019 moest worden. De BNR-hoofdredacteur werd in het radioprogramma verrast door de vorige ambassadeur Michiel Veenstra.

Wat zijn de Online Radio Awards?

De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl organiseren dit jaar voor de tweede maal de Online Radio Awards. Hierbij worden de prijzen uitgereikt voor internet-only radiomakers en podcasters. Het publiek kon via de website Onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. In totaal kwamen er dit jaar 31.289 stemmen binnen.

Uit de genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaars. De Online Radio Ambassadeur-vakprijs voor online radio ambassadeur wordt geheel door de jury bepaald. De jury bestaat dit jaar uit Peter Contant (voorzitter v-OR en uitgever), Richard Otto (uitgever van onder meer Spreekbuis.nl), Vincent Bijlo (cabaretier, podcaster en radiocolumnist), Pierre Papa (radiocoach), Amber Brantsen (NOS), Isabelle Brinkman (voormalig TMF-vj en 3FM-dj en huidige stationvoice van RTL) en Erik de Zwart (voorzitter Stichting Top-40).

Waarom Sjors Fröhlich?

‘Als presentator van Stand.nl wist Sjors Fröhlich al snel hoe belangrijk interactiviteit met luisteraars is', aldus de jury. 'Hij durft met zijn kleine station grote stappen te nemen op het gebied van podcasting en radio innovatie. Hij zette al vroegtijdig de mogelijkheden van de smart speaker in. Begin dit jaar won hij ook al terecht een Marconi Award voor zijn Smart Radio-project. Een persoonlijkheid die met BNR het medium radio durft te vernieuwen.’

Fröhlich is sinds 2013 hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, de enige landelijke commerciële nieuwszender van Nederland. Hij zet vol in op onder meer gepersonaliseerde content, podcasts en smart speakers. In het verleden was Fröhlich onder meer deejay bij Hilversum 3 en verslaggever bij NOS Radio Tour de France.

Op woensdag 9 oktober om 16:00 uur worden tijdens Dutch Media Week de winnaars van de Online Radio Awards 2019 bekend gemaakt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voorafgaand aan de Awardshow wordt het Online Radio Day-congres over online radio en podcasting georganiseerd met Fabienne de Vries als host en met sprekers vanuit De Telegraaf, Dag en Nacht Media, NPO en Juke (Talpa). De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Jeroen Nieuwenhuize.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken