Worldline en iO lanceren AI Smart Search voor ontwikkelaarsportaal

Worldline en iO lanceren AI Smart Search voor ontwikkelaarsportaal
 • Online
 • 26 jun 2024 @ 10:42
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • ZoekmachineInnovatie

Worldline, een van 's werelds grootste online betaaldienstverleners, lanceert in samenwerking met het blended agency iO AI Smart Search: een op AI gebaseerde zoekoplossing die de gebruikerservaring van het Worldline-portaal voor ontwikkelaars drastisch optimaliseert.

Worldline heeft onlangs, in samenwerking met het 'blended agency' iO, een innovatieve zoekoplossing op basis van kunstmatige intelligentie gelanceerd, meldt de combi. 'Met AI Smart Search krijgen de gebruikers van het Worldline Developer Portal een gepersonaliseerd antwoord op hun vraag bovenaan de zoekresultaten. Dit geeft de ontwikkelaars van Worldline’s partners eenvoudige en meer intuïtieve toegang tot de informatie die in de portaal beschikbaar is.'

AI Smart Search
Het ontwikkelaarsportaal, als gezegd ontwikkeld in samenwerking met iO, bevat naar eigen zeggen alle documentatie die ontwikkelaars wereldwijd nodig hebben in één centrale omgeving. 'Voor Worldline staat de gebruiksvriendelijkheid van dit portaal voorop. Daarom vroeg het iO naar een oplossing waarmee portaalgebruikers hun informatie gemakkelijker en intuïtiever zouden vinden.'

AI Smart Search is een zoekoplossing op basis van kunstmatige intelligentie. Met zijn unieke en geavanceerde zoekfunctie gaat AI Smart Search verder dan alleen trefwoorden zoeken en mogelijke informatiebronnen suggereren. Deze slimme zoekassistent biedt uitgebreide en relevante antwoorden op specifieke vragen.

Dankzij de Retrieval Augmented Generation-methode (RAG) baseert de AI Smart Search-tool zich op door Worldline goedgekeurde bronnen. Hieruit genereert de tool vervolgens nieuwe en gepersonaliseerde content om gebruikers een nog betere ondersteuning te bieden. Zo consolideert het systeem relevante informatie van verschillende pagina’s en biedt het die - direct bovenaan de zoekresultaten - als een samenvatting of stappenplan aan.

Op die manier kan AI Smart Search de druk op het supportteam van Worldline verminderen en biedt het klanten en partners van Worldline een verbeterde supportervaring.

Een diepe integratie met het CMS voor de beste resultaten
Het iO-team integreerde AI Smart Search in het contentmanagementsysteem en voegde er ook een content editor aan toe zodat Worldline de zoekoplossing kan voeden met exclusieve, up-to-date en correcte informatie. Dit maakt de oplossing uniek én betrouwbaar. Het zorgt niet alleen voor relevante resultaten, maar lost meteen een veelvoorkomend probleem van AI op: de zogenaamde hallucinaties, waarbij de AI-bot antwoorden gaat verzinnen.

'De lancering van AI Smart Search voor Worldline’s Developer Portal is een prestigeproject voor zowel iO als Worldline', zegt Petra Steenstra, director Product Management Merchant Integration bij Worldline, 'En dankzij de diepe integratie met het contentmanagementsysteem bieden we uitermate betrouwbare en relevante antwoorden. Zo biedt ons Developer Portal een ongeëvenaarde gebruikerservaring die ervoor zorgt dat onze klanten ook op technisch vlak gemakkelijker met Worldline samenwerken.'

Langetermijnpartnerschap
Worldline en iO stellen al tien jaar nauw samen te werken om de klanten en partners van de eerste te ondersteunen en de user en developer experiences voor hen te optimaliseren. De samenwerking begon in 2014, toen iO een nieuwe payment API en een compleet nieuwe Merchant Integration Experience voor Worldline ontwikkelden.
(PvWK | foto: Jonas Leupe / Unsplash)

Over Worldline
'Worldline is de vierde grootste Payment Service Provider (PSP) en de Europese nummer één in onlinebetaaldienstverlening. Het onderscheidt zich door de honderden betaalmethodes die het wereldwijd ondersteunt. Met een focus op uitgebreide support en een breed scala aan betaalproducten, helpt Worldline toonaangevende klanten over de hele wereld om hun ambities waar te maken. Ze ontwerpt en beheert digitale oplossingen die duurzame economische groei mogelijk maken en het vertrouwen en de veiligheid in de samenleving versterken. Innovatie en waardecreatie staat hierin centraal. ​Meer info op worldline.com.'

(bron: Worldonline)

 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken