Mahler Festival 2020 wordt Mahler Festival Online

Mahler Festival 2020 wordt Mahler Festival Online
 • Sponsoring
 • 30 apr 2020 @ 09:46
 • 19575 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Kunst & Cultuur

Het Koninklijk Concertgebouw presenteert samen met het Koninklijk Concertgebouworkest het Mahler Festival Online, een alternatief voor het Mahler Festival dat van 8 tot en met 17 mei zou plaatsvinden in Amsterdam.

Het nieuwe Mahler festival heeft een uitgebreide digitale programmering met meer dan 25 streams die via social media, de website en gedeeltelijk via AVROTROS en NPO2 Extra te zien zullen zijn.

De symfonieën zijn geselecteerd uit het recente archief van het Concertgebouworkest, met onder andere uitvoeringen onder leiding van voormalig chef-dirigenten Mariss Jansons en Bernard Haitink. Bariton Thomas Oliemans en het Alma Quartet brengen nieuwe programma’s in twee speciale edities van de Empty Concertgebouw Sessions. Ook zullen tien wereldwijd opgenomen documentaires te zien zijn met interviews met onder andere Thomas Hampson, Jessye Norman en Jaap van Zweden. Ondertussen werkt Het Concertgebouw door aan de organisatie van een nieuw Mahler Festival in de toekomst.

Sinds 2013 was Het Concertgebouw bezig met de organisatie van het derde Mahler Festival in 100 jaar tijd, een unieke samenkomst van toporkesten van over de hele wereld. De coronacrisis maakte dit festival onmogelijk in 2020. Directeur Simon Reinink: 'De teleurstelling is enorm bij ons, maar natuurlijk ook bij de musici en het publiek. Het maakt me trots dat we in deze onzekere tijden in de samenleving en in de culturele sector in korte tijd samen met onze partners een mooi alternatief hebben kunnen opzetten. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en troost te kunnen bieden met de muziek van Mahler in deze lastige tijd.'

Programma van hoog niveau

Oorspronkelijk bracht het festival zes verschillende orkesten samen, maar voor het Mahler Festival Online is gekozen voor streams van de symfonieën en Das Lied von der Erde door het Concertgebouworkest. Algemeen directeur David Bazen: ‘Ik ben heel verheugd dat we dankzij de huidige technologie een mooi alternatief Mahler Festival kunnen organiseren. De rijke Mahlertraditie van het Concertgebouworkest heeft geleid tot een groot aantal opnamen van Mahlers symfonieën en liederencycli. We konden dus voor ieder werk kiezen uit meerdere hoogwaardige registraties van uitvoeringen onder leiding van de meest vooraanstaande specialisten. Het is natuurlijk iets heel anders dan een nieuwe uitvoering live meemaken in de Grote Zaal. Maar het voordeel is dat je de mooiste Mahler-opnamen in je eigen huis kunt horen, verrijkt met inleidingen door onze eigen orkestleden.’ Elke dag zal een orkestlid om 15:00 in een speciale introductie vooruitblikken op de symfonie die om 20:30 te zien zal zijn.

Waar is het Mahler Festival Online te zien?

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken